SKOLINSPEKTIONEN KAN KOMMA idag torsdag!

Jag städade i mitt arbetsrum, plockade undan alla onödiga prylar som bara drällde. Nu kan man dra pekfingret över bordet med godkänt resultat. Skolinspektionen kan komma!


Och jag har lagt fram den fådda bärbara datorn som alla lärare på skolan skulle ha varit utrustade med från och med den  här veckan. Roligt att vi får varsin egen dator nu, vi lärare. Lite försenat blev det eftersom en del av it-avd är sjuk. Men jag gick upp och hämtade mitt ex själv. Dock lär den få ligga där som skådebröd i avvaktan på utbildning i hur programvaran ska hanteras. Det är några program som vi ska använda oss av inom nätverket, nåt som heter Open Office och nåt som kommer sen som heter ungefär som Rexnet. Sen fick vi en ny kopiator också till personalrummet, en lyxig maskin som går att skriva ut på från datorerna, en färgskrivare.

Skolinspektörerna är nu välkomna till min prydliga källarlya!

Fast jag tror inte att de hittar ner till mig där nere, de lär få fullt schå med att hitta i våra labyrintlokaler i markplanet, det är överkurs redan det. Jag som har jobbat där sedan dinosauritiden kan fortfarande hamna i en förrådsskrubb ibland när jag tror att jag är på väg ut. Men det handlar kanske mer om mitt dåliga lokalsinne.

Inspektörernas besök på vårt högstadium igår onsdag lär ha blivit lite speciellt. Någon (elev) utlöste brandlarmet, det var bara att utrymma hela den skoldelen och invänta att brandkåren kom och kollade att allt var ok. Sen var det inte mycket tid kvar av det besöket i verksamheten.  

Hos oss på låg- och mellanstadiet pågår inspektionen idag torsdag och imorgon fredag. Sen ska inspektörerna åka hem till Göteborg och klura över det de sett, sen kommer domen. De har då träffat elever, lärare, rektorer vid alla skolor i kommunen samt de politiska nämndernas företrädare.

Det är klart att alla skälver lite över att bli granskade så här, inspektörerna  kan dyka upp var som helst under lektionstid / planeringstid, men principiellt är det inte fel att samhället granskar hur skolan använder sina resurser och påtalar både vad som är bra och vad som är dåligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback