Nytt stort skalv på väg - i Tokyo?

Nu har man i närheten av Tokyo haft ett stort skalv på 6,1 på Richterskalan och det stämmer inte in i mönstret efterskalv till den tidigare stora jordbävningen utan berör en annan del av de underjordiska kontinentplattorna. I värsta fall är det ett förskalv till ett nytt stort jordskalv och i så fall hamnar det i Tokyotrakten. Hur illa kan det bli? Man har ju länge väntat på ett storskalv nära Tokyo, är det det som är på väg? Man vågar nästan inte tänka tanken att på lördag är det den 19:e mars, den dag då månen är allra närmast jorden och det ska enligt hobbyforskare så kan sånt utlösa jordbävningar, vulkanutbrott osv. Tokyoområdet är som Skåne i storlek och bebos av drygt 30 miljoner invånare.

Kommentarer
Postat av: Frikadellen

Jag tycker det hela är en hiskeligt obehaglig historia.

Postat av: Veiken

Vilken fasa för människorna som bor där.... Det är tortyr att inte veta om det är färdigt med detta eller om det kommer mer......

2011-03-15 @ 23:03:44
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Ailas

Såg också uppgifterna och vet inte riktigt vad jag skulle tro, inte mer än att av all kraft hoppas att inget mer händer nu. Det har varit mer än nog! Arma människor, med all oro... arma barn! Sådana mängder med människor i en situation som man absolut inte kan påverka själv.

2011-03-15 @ 23:03:54
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Inger MaryissaDet verkar inte vara någon ände på skalven...

så rädda och oroliga dessa människor måste vara och de som redan har drabbats så hårt...får verkligen hoppas att inte skalvet i närheten av Tokyo är ett förskalv till ett större...

det vore ju fruktansvärt...

Japan är verkligen nu ett land i kris...Jo, det är lätt att man tänker på 19 Mars och man kan inte låta bli att fundera över om det har något samband..

Månen påverkar ju jorden och även oss människor på olika sätt.

Men vi får verkligen hoppas att det inte händer mer katastrofer....

det räcker som det är nu.

så många människor som lider så oerhört..

2011-03-16 @ 16:26:13
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback