Ny explosion i kärnkraftverket ...

... i natt. Det blir den tredje och nu flyttas (flyr?) personalen till säkrare områden. Det finns bara 50 stackare kvar som med risk för livet ska försöka hålla igång kylsystem. Elen fungerar tydligen inte och de anläggningar som pumpar in havsvatten drivs antagligen med batterier och frågan är om de har tagit slut. Den här gången är det reaktor två som exploderat. Och man håller inte för uteslutet att även reaktorhöljet har skadats. Man har fått brand i en fjärde reaktor. Det blir allt värre och jag undrar om man har situationen under någon som helst kontroll, eller bara famlar i panik. Strålningsnivåerna ökar. Samtidigt är det fortfarande kaos i de tsunamidrabbade städerna. man saknar vatten, mat och information. Ägaren till kraftverken har bett om ursäkt för att man orsakat oro. Jag kan väl tycka att det vore mer på sin plats att beklaga att man genom att ha bristande säkerhetssystem har tagit död på ett antal människor redan och att mångas hälsa är äventyrad.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag kan inte riktigt begripa hur man kan ha så många kärnkrafrverk i Japan. Har man verkligen vägt in och beaktat alla risker... Med facit i hand så ser man i alla fall vad som händer.

Postat av: Ailas

Jag kan bara instämma, undrar också över en hel del saker... inte minst över människors tro för att kunna vinna över naturkrafterna. Det kan vi aldrig, aldrig... när dessa sätter till med full styrka!Nu måste världens kloka samlas och börja tänka på ett och annat!

2011-03-15 @ 09:06:08
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Mia systeryster

Förstå hur många tusen o åter tusen som kommer att få men eller dö pga, detta. Fruktansvärt!

Bra med ett golvmattelorttvätt;)

2011-03-15 @ 18:52:45
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Det är så ofattbart vad alla dessa människor gått och går igenom.

Först jordbävningen, sedan den förödande Tsunamin och nu dessutom rädslan p.g.a. kärnkraftverken och strålningen.Och man undrar vad som händer med dessa människor som jobbar för att hålla igång kylningen i dessa anläggningar

för att försöka undvika en stor katastrof

De arbetar under livsfara...och säkert de är medvetna om det...

och har hört att i bloggar i Japan så skrivs det mycket om dessa modiga mänUndrar vad som kommer att hända om de inte får ordning på kärnkraftverken...skrämmande...

2011-03-16 @ 16:19:30
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Mia

Minst sagt dramatiska dygn där borta i öst.

2011-03-19 @ 10:41:43
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback