Lärarlönerna i Stockholm ...

... ska förändras i grunden så att man belönar de lärare som gör ett bra och ambitiöst jobb.
http://www.dn.se/debatt/sa-ger-vi-duktiga-larare-i-stockholm-hogre-lon

Stockholms skolpolitiker lägger fram ett åtgärdspaket som ska locka till sig de bästa lärarna och som ska stimulera lärare till goda prestationer i jobbet som lärare. Man ska inte behöva bli administratör eller rektor för att få högre lön menar man. Lärarna är den viktigaste resursen för måluppfyllelse hos eleverna.  Himla klokt! Hoppas att man får utdelning på detta. Inte en dag för tidigt med lite nya förslag. Och man tänker som jag, de bästa egna lärarna ska uttnyttjas som coacher för andra lärare som vill ha stöd i sin lärarroll. Det
blir mer långsiktigt hållbart än försök till snabbfix utifrån.

Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Det låter himla vettigt!!

Postat av: Lena

I Mölndal fanns individuella löner redan på 1980-talet. Vilket väsen och vilken osämja det blev i kollegiet! Hjälpsamheten och lagandan var puts väck och rektorsfjäsket ökade. Efter vilka kriterier ska löner höjas/sänkas?

2011-03-30 @ 22:41:43
Postat av: Inga Magnusson

Båda: Det verkar vara utbildning och en ihopsamling av meriter från tjänster och rekommendationer vilka ska grunda möjligheten att få titel som särskilt skicklig lärare, högre lön till rektorer som vågar diffrentiera lönen för sina lärare, pedagogiska karriärstjänster som utvecklare och forskartjänster. Grundtanken är i alla fall att det ska belönas att vara en vanlig lärare i vanlig lärartjänst, inte en belöning för administrativt jobb, typ pappersproduktion.

2011-03-30 @ 22:59:02
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback