Klass 9A sista gången!

Så sitter jag då här och fjompar mig och snyftar glädjetårar med de glada och tindrande eleverna som höjt sina prestationer så mycket. Jag kan inte låta bli att bli  rörd när barn är så nöjda och glada och har kämpat så mycket.

Innan dess har jag lyssnat till Stavros, Thomas och Gunilla. De menar att lärarutbildningen måste förbereda lärare bättre för jobbet, bli en yrkesutbildning igen med andra ord, att lärare måste¨få chansen att återta rollen som lärare,  att aktiv coachning av lärare är effektivt och att man behöver ett starkt pedagogiskt ledarskap i skolan där skolledare har stenkoll på lärarnas prestationer,  elevernas prestationer och ett speciellt ansvar för de elever som har svårt att nå målen. Deras slutsatser låter rimliga.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Ja, det är väl den enda rimliga slutsats. Jag har nästan vägrat tro på det, att lärarstudenter förbereds så lite för sitt yrkes mest påtagliga del, att samspela med elever. Å andra sidan tänker jag efter vad man lärde sig på Journalisthögskolan om just den viktiga kommunikationen med människor. I stort sett ingenting. Och vad lärs ut på läkarutbildningen? Ännu mindre, förmodligen.

Postat av: Selma

Man inser att man klippt och fixat men nog sjutton har man häpnat över en del av deras ordinarie lärare. Det är konstigt för mina ungar har sannerligen fått stå ut med ganska många udda exemplar också. Läraren i svenska som inte hört talas om nobelpristagaren i litteratur från senaste prisutdelning. Hon som sa att lärarna inte ville bli störda när dottern knackade på och berättade att nu slogs man så blodet skvätte utanför. Mina barns högstadietid var en tid då jag ofta var arg.

2011-03-22 @ 07:49:50
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback