Juholts mediahantering ...

... är avancerad och härstammar säkert från hans jounalistiska bakgrund. Vad har han då gjort som varit medialt smart?

- Trummade in ett slagkraftigt rubrikbudskap direkt i tacktalet till kongressen efter att han blivit vald. Uttrycket "I wont back down" hämtat ur en poplåt togs direkt av tidningarna och kan bli ett slags valspråk för Juholts linje.

- Cliffhanger gjorde han flott också i det korta talet, han nämnde det kommande talet dagen efter och antydde att han skulle säga viktiga saker i det.

- Mustaschkuppen var självklart godkänd av honom, också den mycket mediauppskattad, det blev kul bilder med glada miner och det vill man ha i tidningen.

- Öppenheten och skämtsamheten runt honom som person gynnar en positiv mediabild. Reportrar blir sura när de inte får prata med offentlighetspersoner.

- Andra förväntningar bygger han också upp om sig själv i symboler; vilken färg på slipsen ska det bli? vilka namn finns i den svarta boken? hur har han det egentligen med flickvännen är de sambo / särbo / delbo / kulbo, ingen vet nu riktigt hur deras förhållande är, mer än att det är kul? Att bygga upp förväntan är ett klassiskt grepp för att öka spänningen och därmed behålla sin publik.

- Han kurade också lite smart tyst i skuggan av Libyen och Japan och vägrade uttala sig trots viss kritik. Han fick tid att tänka igenom ett och annat väl medveten om att förhastade offentliga uttalanden skulle vara svåra att reparera i efterhand.

- Smart att välja ett studiebesök första arbetsdagen när media hängde på och dessutom göra det på en plats med SJ-anknytning, eftersom han redan hade färdiga tankar för hur man ska göra för att komma till rätta med SJ-eländet. Den som kan ha en realistisk plan för SJ drar till sig massor av väljare, för detta är något folk är trötta på nu. Och Juholt fick massor av gratis-press på detta redan nu! 
 
http://www.expressen.se/nyheter/1.2379347/har-ar-hakan-juholts-nya-s-lag

Kommentarer
Postat av: Lena

Hoppas att han inte tänker ta med sig en bedragerska till Sagerka.http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12796883.ab2011-03-29 @ 09:45:03
Postat av: Lena

Sagerka? Jag menade Sagerska (palatset), det rimmar.

2011-03-30 @ 10:16:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback