Hjältarna i kärnkraftverken ...

... i Japan. De lämnades ensamma kvar, ett femtiotal hjältar, som kämpade för att försöka kyla anläggningen och hejda eskalering av katastrofen. De utsätts för strålning som är livsfarlig och vet naturligtvis om det. De hyllas i medier världen över och har av New York Times döpts till "de ansiktslösa 50".  Om nu inte de överlever för att kunna få en gigantisk belöning så borde deras anhöriga få den.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2367812/de-jobbar-i-kraftverket-hotas-av-katastrof

Parallellt med att beundran växer för hjältarna i Fukushima, så växer skepsisen mot kärnkraftanläggningens ägare TEPCO. Det är ett bolag som varit skandalomsusat tidigare. Man har mörkat incidenter, förfalskat protokoll, utelämnat uppgifter och kommit med oriktiga uppgifter. Hela styrelsen tvingades avgå för några år sedan. Premiärministern har fått ett ordentligt vredesutbrott när han oanmäld kom in på deras styrelsemöte eftersom han inte blivit informerad direkt om explosioner i anläggningen. Regeringen är skyldig att rapportera till IAEA och behöver ha uppgifter omgående.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Jo, de är verkligen hjältar de som jobbar i kärnkraftverken för att så gott de kan undvika en större katastrof

de arbetar ju under livsfara...

undrar vilken kompensation de får....och deras familjer om något skulle hända dem...

Men hälsan kan ju inga pengar ersätta...Jag har också hört att förut företaget som har hand om dessa kärnkraftverk mörkat incidenter osv.

Det är läskigt när ekonomisk vinning får styra över människors liv och hälsa.

och det är inte första gången sådant har hänt på vår jord..

och oftast är det människor som är fattiga och inget har som drabbas mest.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback