G Adon, född 1922 i Norge ...


... har målat den här tavlan, en oljemålning med ett fint fågelmotiv, Gulsparvar! 

Jag brukar strosa omkring på vår second handbutik som drivs i Röda Korsets regi. Jag gillar tanken på återanvändning av framför allt bruksföremål. Men ibland blir vandringarna här en nostalgitripp utan inköp.

 Idag torsdag blev besöket speciellt. Jag fick genast vid entrén ögonen på en tavla med fågelmotiv. Den slog mig i magen på något sätt, så där som bilder gör ibland. Jag kände lite på bilden, det fanns tyngd i den, en förgylld kilram i trä, pris 400 SEK. Men viktigast för mig var som sagt att bilden var helt fantastisk! Den var precis upphängd, hade bara funnits på plats en kvart! Jag kollade på den ett par gånger och köpte den direkt i stort sett utan att känna till konstnären eller bilden, bara för att jag tyckte om den. Sen när jag kom hem så kollade jag lite på priser och fann att den här konstnären var expert på just fågelmålningar och att hans bilder såldes på nätauktion för så där 300 SEK och 1000 SEK, så jag hade inte blivit lurad.  

 Men jag struntar i priset, jag gillar bilden högt och rent. Priset blir då av underordnad betydelse.  Enbart den fina förgyllda träramen, så där 60 gånger 70 cm,  torde vara värd en slant. Tavlan  är i alla fall inte till salu. Jag skulle gärna köpa fler bilder av Adon på nätet till hyfsat pris. Den här hamnar nog i tvättstugan som är min kitsch-plats, passar där på de vitmålade putsväggarna med "kristall" och "guldfigurer" runt omkring. Då  får jag se den varje dag.

Kommentarer
Postat av: Gunvor

Den är väl inte kitsch. Tycker den är jättefin!

Postat av: Börje

Gårdagens konst är dagens kitsch. I morgon blir den säkert konst igen, så behåll tavlan!

2011-03-18 @ 13:08:58
URL: http://hoglander.se/blog
Postat av: Lena

Grattis till en tavla du köpt med hjärtat! Vilken tur du hade som kom in i rätt ögonblick.

2011-03-18 @ 17:16:14
Postat av: Mats Larsson

Jag har en väldigt fin Adon med Domherrar. Den skulle eventuellt kunna vara till salu. Den är absolut inte kitchig. Hör av dig om du är intresserad.

2011-07-19 @ 20:42:32
Postat av: Inga Magnusson

Mats: Jag försöker maila Dig men det går inte. Du måste ha fyllt i fel mailadress.

2011-07-19 @ 21:27:53
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: erik

jag har en tavla som jag vill sälja om du är intresserad mvh/ erik

2012-06-18 @ 00:11:34
Postat av: Ewa Lundqvist

Jag tycker din tavla är jättefin!! Jag har själv en tavla av G.Adon,men med en "svenskhare"som är underbart vacker i sin fina guldram.Sitter här och letar på nätet om hur mycket Adon´s tavlor står i.Trodde faktiskt att värdet skulle vara mer än det jag läser du har skrivit!Hörde av en gammal släkting att de skulle ligga minst på ett par tusen,men,men.Kanske en auktionsfirma kan tala om värdet exakt,vi får se.Gläd dig av din tavla för uppskattar man något vackert,vad betyder då pengar? Ha det gott!

Svar: Va kul att du har ett annat djur än fågel på din Adon-tavla. Jag har bara sett fågelmålningar hittills. Jag tror inte tavlorna har något högre värde, det verkar vara några hundralappar, kanske mest värdet på ramen. ;-) Fast jag gillar dem i alla fall, har tre stycken nu och det får räcka tror jag. Jag har fått erbjudanden att köpa fler men avstått. Är din tavla publicerad någonstans? I så fall vore det roligt att kolla på den.Ha en bra dag
Inga Magnusson

2014-01-08 @ 15:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback