Fotografiska museet


Tillsammans med vår japanska svärdotter Risako besökte vi
Fotografiska museet under sportlovets stockholmsbesök. Under länken kan man se ett urval exempel på bilderna. Det känns inte rätt att lägga ut kopior här.  Fotografiska  ligger på söder inte så långt från Risakos och sonens lägenhet på Wollmar Yxkullsgatan och det blir nära deras jobb också, Dice vid Slussen. Det var som alltid roligt att träffa henne! Det var alltså före katastrofen i Japan, vi har haft telefonkontakt och det verkar som om inga av hennes släktingar är direkt drabbade, men just nu måndag har man rullande strömavbrott 3 timmar i taget över landet. Sonen Mattias var inte hemma just då, han var på dataspelsmässan i San Francisco så vi missade honom helt.

Det var en stor utställning med bilder av Sarah Moon. Hon gör bilder som medvetet görs lite gamla i uttrycket.
-De ser ut som nån har droge dom i backen, sa gubben.
Ja, ungefär! Han gillade dem inte alls. Men jag tyckte om dem, de blir genom hennes bearbetning mer dramatiska, nästan poetiska i sitt uttryck. 

Det fanns annat också som var mycket sevärt på andra våningen. Det är ett stort hus med massor av bilder. Himla roligt att Stockholm äntligen fått ett riktigt fotomuseum! Undrar om det är därför som Moderna vill konkurrera och nu plötsligt visar mycket foto, efter att i många år gömt sin stora samling i förråden och bara plockat fram mycket sparsmakat. 

Det var många besökare på det här museet när vi var där, tydligen populärt.
http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/mot-mannen-som-finansierar-fotografiska


Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Tänk att jag som bor i stockholm visste inte ens om att det fanns ett fotomuseum:( Tack för tipset.

Det här med Japan är ju så fruktansvärt, och man har svårt att ta in allting som händer.Skönt att svärdotterns släktingar är oskadda i alla fall!

Postat av: Veiken

Jag hoppade högt när jag läste att din svärdotter är från Japan. Mina tankar går hela tiden till människorna därborta och det fruktansvärda som har drabbat dom!

Det hjälper tyvärr inte men.......

2011-03-14 @ 20:07:45
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Mia

Skönt för henne att hennes anhöriga är välbehållna. Men katastrofen är lika stor ändå.

2011-03-19 @ 09:35:50
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback