Vandalisering som konst?

Nu har en elev på Konstfack, Yonas Millares,  vandliserat på skolan genom att spraya skolans vita klassiska statyer med blå och röda prickar. Sprayandet var enligt honom hans examensarbete och det skulle visa på hur medelklassig, homogen och tråkig skolan är. Han drog paralleller till hur de vita stayerna är maktens språk i hans hans hemland Chile, ett språk som han ville ta avstånd från genom den här handlingen och han menade att skolan också skulle bli roligare med lite färg.

Konstfack tar avstånd från detta, betraktar det som vandalisering och uppmanar honom att polisanmäla sig själv. Han får betala 28.000 SEK i skadestånd för rengöring av statyerna och hans "konstverk" kommer inte att visas upp bland de andra examensarbetena.

Bra att konstfack tar avstånd tydligt från elevers vandaliseringskonst. När det tidigare drabbat tunnelbaneväggar och psykiatriska institutioner så har det varit lite si och så med skolans inställning. Men det kanske hjälpte att det var skolan själv som blev utsatt den här gången.

http://www.svd.se/kultur/konstfack-stoppar-examensarbete_6209885.svd

Kommentarer
Postat av: Selma

Det är ju så respektlöst mot den som en gång gjorde statyerna och gav dem det uttryck de har. Gör egna och spraya hur mycket som helst.

Postat av: Lena

Statyerna säga ha varit bemålade en gång, men inte fläcksprayade!

Konst blir allt konstigare och jag undrar hur Läroplanen ser ut på Konstfack!

2011-06-02 @ 15:28:08
Postat av: anne

Konst-ja.Konstra till det-nääää....

2011-06-02 @ 20:52:47
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback