NOT QUITE i Fengerfors

I lördags åkte vi till Fengerfors, till Not Quite. Det är numera svårt att förklara på ett enkelt sätt vad Not Quite är. Jag tror att det från början var dotterns gymnasievänner från tiden i Åmål som en efter en drog sig tillbaka till hemtrakterna och gjorde något helt unikt. De tog över de gamla öde bruksbyggnaderna i Fengerfors och fyllde dem med liv. Och fler och fler flyttade till det tidigare lite uppgivna Fengerfors.

 Det blev inte bara konst, konsthantverk, utställningar, försäljning utan också musik, opera, teater, foto, kursverksamhet, snickerier, smidesverkstad, keramik, café osv Ett konstnärskollektiv? Nej mer än det: Ett kollektiv för kreativitet och entreprenörskap med ett fyrtiotal medlemmar.

Sandra, dotterns goda vän,  lyckades vi träffa nästan direkt. Hennes lilla Nova döptes i Fröskog samtidigt med vårt lilla barnbarn Isak så vi har en historia som delvis är gemensam. Sandra är himla duktig på att göra konditorivaror som inte bara är goda utan också vackra och av hög kvalitet. Kolla här!


Just nu är Sandra ledig från kafét för att bygga färdigt sitt bageri. Det blir ett bageri med stenugn och butik. Vi fick kika in och kolla:


Här är själva bageriet.


Här ska bli fina vita väggar med butiksdel och stenugnarna


Här inne dolde sig en fotoutställning och D blev jätteglad för det var en konstfotograf som behärskade gamla goda tekniker. De fann sig genast inbegripna i en konversation som vi andra inte begrep något alls av. Och namnet på den här duktige fotografen hittar jag ingenstans bland de papper jag fick med mig.


Möbelsnickerier med god design fanns också här.
Musik i olika former blir det


Tina Reuterberg fick vi se i arbete. Jag kollade länge på hennes saker.


På våningen över fanns också en keramiker, Cordula Morich, men korten därifrån försvann ur kameramobilen, liksom korten från Miklòs smidesverkstad.  Våra medresenärer bestämde sig i alla fall för att köpa ett keramikföremål från övervåningen. Försvann gjorde också bilderna från butiken där man säljer urval från alla konsthantverkare och konstnärer. Där hade jag gärna visat den fina inramning som Malin Harén Robertsson hade gjort på några fotografier: metallhakar höll fast glaset och bilden mot en vitmålad tjock träskiva.

I sommar har man en kursverksamhet i samarbete med Studiefrämjandet och Edsleskogs Wärdshus. Det ges kurser med teman som :
Glassdeserter, Lyckas med projektansökningar, svetsning, foto, smide efter levande modell, cirkusskola med Beretti som är cirkustränare för Cirkus Cirkör, Photoshop, Novisen vid spisen, matlagning med fisk och skaldjur, surdegsbrödkurs.
Anmälan kan göras på 0532 - 233 88

Mer info om Not Quite finns på
www.notquite.se

om kurser:  http://notquite.se/index.php/utstallningar

om utställningar: http://notquite.se/index.php/kurseventvern

hitta dit:http://notquite.se/index.php/kontakt

förteckning över Not Quites konstnärer / konsthantverkare: http://notquite.se/index.php/medlemmar

Den som är intresserad av Not Quite kan läsa mer på länkarna:

http://aboutnotquite.blogspot.com/


Kommentarer
Postat av: Trolda

Så härligt med kreativa unga människor som vågar satsa på "det lilla"! Hoppas nu bara det "funkar"...men med DE bakverken borde folk komma från när och fjärran för att njuta...en sån duktig tjej! :)Trolda - kramar (och JA, det är en del saker som fått "byta plats" här hemma nu...;-))

Postat av: Selma

Roligt med folk som är kreativa och handlingskraftiga.

2011-06-07 @ 09:19:37
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: TT

Men så häftigt! Dit måste vi styra kosan i sommar!!

2011-06-07 @ 21:21:04
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Zarah

Så mycket fint du upplevt och hinner blogga om. Jag hinner inte läsa allt du skriver just nu... :-)Den här tjejen, Tina Reuterberg, har hon någon permanent utställning, ateljé eller liknande? Var i så fall? När jag reser hemåt framåt hösten har jag ju tid att titta in litet här och där. Jag samlar på litet pärlor...

2011-06-08 @ 10:46:36
URL: http://verandan.svenskablogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback