Nakna hänvisar till allemansrätten!

Ett tyskt par har sommarstuga utanför Arvika och det har de haft i många år. De kommer i juni och åker hem igen till Berlin i augusti varje år. Så långt är allt normalt, men det ovanliga är att de jobbar i trädgården nakna. Nu har grannarna tröttnat på det och vill att de ska klä på sig åtminstone när de rensar rabatterna eller klipper gräs vid vägen. Så paret som närmar sig 80-årsåldern är nu polisanmälda. De hänvisar till allemansrätten och tolkar den som att de har rätt att gå nakna utomhus. Och de förtydligar också att det handlar inte om sexualitet.  Undrar hur det går? Har man rätt att gå naken i Sverige i sin egen trädgård tro?
http://www.nwt.se/arvika/article917827.ece
http://www.expressen.se/resor/1.2464605/granne-anmaler-tyska-nakenturister

Kommentarer
Postat av: anne

Ja, inte vet jag? Hur är det med att väcka anstöt och förargelseväckande beteende? Allemansrätten har väl inte ett dyft att göra med hur man är klädd eller oklädd!?!

Postat av: Selma

Jag kan faktiskt önska att det vore det även om jag inte riktigt förstår vad njutningen i det är. Själv river jag mig på grenar och blir tillräckligt biten om bara armar och ben.

2011-06-10 @ 11:06:39
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Suss

Jag minns att det var något på TV för några år sedan med en kvinna som störde sina grannar med att vara alltför lättklädd. Robert Ashberg var där och gjorde intervju och det var ett himla gapande och skrikande kors och tvärs. Går de nakna vintertid också när de är hemma i Tyskland undrar jag? Tala gärna om hur det går.

2011-06-10 @ 21:27:12
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Själv skulle jag nog heller inte gilla om mina grannar gick helt nakna

om det var i avskildhet så de inte syntes så är det väl ok...men inte annars.

intressant hur det går med polisanmälan som grannarna har gjort om detta par2011-06-10 @ 22:49:59
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Zarah

Att nakenhet är så "syndigt" än. Vi föds nakna, det borde vara det mest naturliga och inte väcka anstöt. Jag är fostrad på traditionellt sätt, så jag visar mig inte naken hur som helst. Men jag tycker det är litet sjukt. Inom konsten är nakenheten ofta vacker och njutningsbar att titta på, det beror på HUR den framställs. Varför är det då inte vackert att titta på två trädgårdsarbetande nakna kroppar?De som brukar klaga på sådant här brukar vara de som är mest spejande, ibland med kikare bara för att få klaga... :-) Har det tyska paret ingen häck mot gatan så kanske det vore en lösning för dem, men det tar ju litet tid innan den vuxit till sig.Mycket intressant fråga är hur samhället ställer sig till detta.

2011-06-11 @ 08:36:34
URL: http://verandan.svenskablogg.se/
Postat av: Gunvor

Tror nog att nakenhet har varit problematiskt ända sen vi reste oss på två ben och tappade pälsen.

2011-06-11 @ 19:27:58
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Anonym

Hej! Jag skall hålla er uppdateradGrannen

2011-06-11 @ 20:22:01
Postat av: Inga Magnusson

Grannen: Bra! Tack för det, vi ser fram emot vidare rapporter i fallet! Jag förstår inte hur någon frivilligt kan utsätta sig för en massa mygg- och knottbett på jobbiga ställen genom att gå omkring ute oklädd.

2011-06-11 @ 23:26:59
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback