Grattis till nya jobb barnen!

Äldste sonen tar tillfälligtvis över rodret på den tidning han jobbar på, Café och kommer under ett halvår att ha titeln chefredaktör, om än med ett t.f. efter. Den ordinarie rorsmannen, Jens, är barnledig om jag fattat saken rätt. Vi läser i alla fall ett och annat dråpligt om hans hemliv och pottande son ;-)

Dotter börjar på nytt jobb som skolkurator på en ort utanför Umeå. Jag skriver inte så mycket om hennes jobb. Kan tyckas lite oschyst kanske eftersom sönernas jobb nämns rätt ofta här på bloggen. Men medan sönernas jobb, både den enes jobb i tidningsbranschen och den andres som dataspelsskapare, är offentliga där omskrivande till och med kan betraktas med positiva ögon, så är dotterns arbete omöjligt att ens knysta om på bloggplats.

Hon är utbildad socionom med ytterligare påbyggnad vid Rudolf Steinerhögskolan i Järna. Det har lett till arbete med barn och ungdomar i svårigheter av olika slag. Senast har hon jobbat i team med  uppgift att stötta ungdomar som flyttat hemifrån men som behöver stöd i vardagslivet på olika sätt. Nu blir det alltså ett jobb på skola som skolkurator. Det är lika omöjligt att beröra här på bloggen, men jag ville bara berätta varför jag skriver om det ena men inte det andra.  

Som förälder glädjer jag mig förstås åt att alla tre barnen verkar ha fått de jobb som de önskade sig och som de trivs med.


Kommentarer
Postat av: Sara

Är helt säker på att du är lika stolt över alla dina barn även om du bloggar mer om några.

Som du säger din dotter har ett sånt jobb som man ska vara tyst(tystnadsplikten är a och o) om och det ska man respektera!Bra tänktSara

Postat av: Marie

Vad roligt att få höra lite om dotterns jobb! Jag har (naturligtvis) funderat över det. Du verkar ha tre barn som var och en har lyckats mycket bra på sitt eget sätt, det måste vara väldigt tillfredställande som förälder!

2011-06-28 @ 09:54:24
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Inga Magnusson

Sara: I hennes jobb så är tystnadsplikten total och det är bra.Marie: Ja, alla tre är djupt involverade i sina jobb och tar dem på största allvar.

2011-06-28 @ 11:15:46
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Självklart är det ang dotterns jobb. Däremot kan ju hennes arbete leda Dej till intressanta "rent allmänneliga" tankar och funderingar.

2011-06-28 @ 18:46:54
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Zarah

Självklart är man glad när det går bra för sina barn. Deras etablering på arbetsmarknaden är viktigt för deras framtid. Finner de och dessutom får sådana arbeten de önskat ovh trivs med så är det än roligare.

2011-06-29 @ 11:25:59
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: anne

Självklart!

2011-06-29 @ 11:36:38
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback