Carin Mannheimer ...

... gillar jag. Hon har gjort ett antal pjäser och teveserier som belyser människors vardag i olika situationer; skolan, äldreboende, villaområden.  Senast har hon gjort succé i Göteborg med pjäsen "Sista dansen".

Så här står det i DN:

"Det tog emot, men det blev till sist en nyskriven pjäs. När vi träffas i foajécaféet på Göteborgs stadsteater har Carin Mannheimer precis gjort de sista ändringarna i manuset till "I sista minuten" som får urpremiär den 9 december. Historien kretsar kring tre medelklassdamer i 80-årsåldern som träffas för att spela bridge varje måndag. Problemet är bara att den fjärde bridgepartnern hela tiden dör ifrån dem."

Slut citat.

Carin har alltså blivit 77 år nu men är fortfarande aktiv i skapande av drama. Själv är hon lite trött på hurtighetskraven på äldre och säger så här

...synen på äldre:
– Det finns någon sorts krav på gamla människor nu att de ska vara så på hugget och så sexiga. Jag kan känna ibland att men gud, kan man inte bara få ta det lugnt? Måste man vara på jakt efter en karl, vara ute på nätet och baka surdegsbröd? Kan man inte bara få dra sig tillbaka i lugn och ro och läsa böcker?"

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/carin-mannheimer-jag-kande-mig-fet-dast-och-otrevlig


Kommentarer
Postat av: Herta

Ser att hon skriver, jag är inte konstnär - jag gör bruksteater. Då är det bruksteater jag gillar. Jag tycker att hon har gjort så många bra saker.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback