Böngroddar orsakar EHEC?

Mung- och sojaböngroddar från en gård i Tyskland i Niedersachsen kan det vara enligt senaste spåret i Tyskland. Groddarna har serverats ¨på flera restauranger där smittade människor har ätit. De har sålts lokalt och inte exporterats.  Nu uppmanar man människor att  sluta äta böngroddar tills spåret är utrett

.
http://di.se/Artiklar/2011/6/5/237381/Ny-misstankt-kalla-bakom-ehec-utbrottet/http://www.expressen.se/nyheter/1.2460241/bongroddar-tros-vara-ehec-kallan
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/bongroddar-tros-vara-smittkallan_6221005.svd

I morgon måndag gör jag inlägg med bilder från besöket på Not quite i Fengerfors idag söndag.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då förvsinner säkert groddarna från skolans salladsbord... Ja, man får fundera över en del...

Postat av: Maria

.

Källan är väl ännu inte hittad eller? De torkade bönorna ska groddas i 37 oC. Gården i Tyskland kan möjligen ha vattnat groddarna med skitvattnen från betande djur i närheten. Eller så är bönorna på växtplatsen som troligen är någon annan stans förorenat därifrån? De återuppväcks när de vattnas. Det här är riskerna med groddar. Det går inte att "bestråla eller upphetta" dem därför då gror de inte sen. Kryddor kan behandlas annorlunda.

2011-06-06 @ 10:32:21
Postat av: Inger Maryissa

Hörde på nyheterna att det inte heller var dessa böngroddar som hade smittan

Trist för odlare av gurkor och böngroddar som p.g.a detta förlorat skördar och inkomster.

Borde nog vara bättre om de gick ut i media om olika misstankar efter att de är mera säkra på saken.

2011-06-06 @ 22:16:25
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback