Barnfattigdom ...

... larmar Rädda Barnen om och olika politiska partier har hakat på. Det som sägs i ämnet har oftast varit förutsägbart på olika sätt. Men det kom under mina ögon en artikel skriven av en drabbad förälder som fick mig att haja till och fundera en gång till på hur mekanismerna egentligen ser ut bakom begreppet barnfattigdom samt hur det hanteras av media, politiker och allmänhet.
http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/10/tidningarnas-el-ndesskildnringar-om-barnfattigdom-provocerar-mig

Kommentarer
Postat av: Herta

Om detta kan man prata mycket. Först och främst gillar jag inte helt begreppet barnfattigdom utan vi pratar om fattiga föräldrar. Sen tror jag att vi måste förstärka på många håll. Det är skit att inte barnen får frukost på förskolan längre. Det är mysigt, ger en bra grund och avstressande för föräldrarna att alla äter tillsammans. Lugnare på morgonen blir det också. Hon för fram många viktiga saker. Det är viktigt att vi debatterar nu och samtidigt försöker göra vad vi kan inför den sommar som kommer.

Postat av: Herta

Intressant artikel. Jag kommer med ett inlägg om detta som jag släpper klockan 14.oo idag. Jag har lite mera "världsliga" saker som släpps dessförinnan.

2011-06-12 @ 11:53:23
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Tessan

En mycket bra skriven artikel tycker jag. Jag blir också provocerad av många av dessa barnfattigdomartiklar och speciellt när det är sååå synd om barnen som inte har möjlighet att resa utomlands på semestern. Vadå utomlands? Jag hade aldrig varit på en solsemester förrän jag var 18 år och inte fasiken var det synd om mig. Vi ägnade somrarna på stranden (gratis), spelade fotboll på gräsmattan och grillade korv, kanske gjorde en campingtripp till Sommarland men that's it. Jag for aldrig illa av detta och reagerade aldrig på att vi skulle ha varit fattiga. Hemmasydda/begagnade kläder var vardagsmat hemma. Inget konstigt alls. I vårt superkommersiella samhälle har vi glömt bort någonstans på vägen vad som är att inte kunna unna sig konsumtionsvaror och vad som är riktig fattigdom. När man ser bilderna på barnen i tidningen när de sitter och spelar på ett Nintendo DS kan man ju börja undra... Galet är vad det är

2011-06-14 @ 00:57:37
URL: http://flowerroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback