( s ) tappar ...

... stort bland arbetare och akademiker. Vinner bland fattiga, sjuka, arbetslösa och invandrare men de är för få för att kunna samla ihop till en majoritet, åtminstone under en högkonjunktur som nu.  Partiet har problem med sin profil. Eller har man problem med sitt partiprogram? Eller har man problem med befolkningsstrukturen i landet, dvs för många har det för bra? Eller bara med den goda konjunkturen?
 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/akademiker-pa-vag-att-overge-s

Det håller på att hända saker med de politiska partierna i vårt land; SD har stora framgångar och blir allt mer rumsrena, ( c ) suddar ut landsbygdsstämpeln (= sig själva?)  och går mot total profillöshet, ( m ) fortsätter enträget att framstå som statsbärande arbetarparti,  går som en ångvält över de andra i Alliansen, ( fp ) skördar framgångar i kölvattnet på skolans bekymmer, (kd ) har ledarbekymmer och kanske problem med sitt fokus.

S flirtar med MP och det ser inte helt obesvarat ut, C flirtar med alla för säkerhets skull. Kanske kommer vi att se MP med i Alliansen?

Vem var det som liknade MP vid en melon? Gröna utanpå och röda inuti! Det kan bli ett kämpigt regeringsalternativ.

Kommentarer
Postat av: Zarah

Tja... s har ökat sitt förtroende senaste halvåret... sd minskade ordentligt i senaste undersökningen; c + fp + v + kd har stora problem...; mp, ja var ska de höra hemma... både s och m flörtar med dem...m verkar trötta, i alla fall statsministern som oförtrutet mumlar om skattesänkningar... fortsätter han med att genomföra dem blir kanske de fattiga, arbetslösa, utförsäkrade att bli tillräckligt många för att fälla honom... :-) Platt fall på eget grepp, skulle man kunna säga i så fall.Visst är politik underbart, som väljare ser man med färgade glasögon och gör de tolkningar som passar bäst... :-)

Postat av: Gunvor

Ja att se Juholt krumbukta sig ger ren och skär skadeglädje sett genom mina blågröna glas!

2011-07-11 @ 12:28:53
URL: http://svenska.iedior.se/#home

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback