Nolare Önnebyn eller Gustavs eller nåt...


... kommer det här huset att få heta. Idag tisdag den 19:e juli 2011, satte vi spaden i backen och började bygga det tredje fritidshuset för uthyrning, främst till fiskegäster. Nu är väl spade kanske lite missvisande, Pers skopa är lite större än en spade, det är en av de största maskinerna som finns i kommunen. Och Per Aronsson är en mycket duktig grävmaskinist. Roland ville ha en rejäl maskin eftersom han var rädd att det skulle vara stor sten och berg. Men underlaget var perfekt; berg längst in mot skogen och pinnmo, grus och småsten för resten. Huset hamnar alltså efter Egenäsvägen vid Önnebyn, mellan Inga-Lills och Ulfs hus. Husbygget innebär att den här sommaren finns inga sysselsättningsproblem för oss.

Per A. är släkt till Roland, fyrmänning eller nåt sånt tror jag. Och Per berättade att hans dotter Helena har tagit namnet Kylin nu när hon gift sig. Himla roligt att både hon och kusinen Anders tar upp det gamla släktnamnet som nästan dött ut annars. Kylin är ju egentligen Rolands släktnamn också, så hette hans släktingar innan flyttade hit till Sillerud. Det var Alfred på Döverud, Rolands farfars far som egentligen hette Vilhelmsson / Kylin, men som bytte bort det mot Kylén, eller blev felskriven som Kylén. Felskrivning kan ha skett  genom att i och e med accent över blir nästan  lika om man skriver slarvigt. Och det gjorde prästerna ofta i kyrkböckerna. Fast det spelar inte så stor roll, båda namnen är rätt ovanliga och vi känner till de flesta som heter så i landet.

Kommentarer
Postat av: TT

Visst är det kul med ett namn som hör till en släkt!

Alla som heter Melender som mej är släkt, det är kul att veta.Min sambo blev döpt till Tor men prällen skrev fel så det blev Tore. :o)

Postat av: Gunvor

Lycka till! Ser fram emot att följa husbygget.Gustavs är visst en skärgårdskommum i sydvästra Finland. Kan det bli förväxling tro?

2011-07-20 @ 10:49:18
URL: http://svenska.iedior.se/#home

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback