Lanthandelns dag på Ica Sillerud - Sinikkas kafé!

Det är en årligen återkommande tradition med lanthandelns dag här i Svensbyn. Den dagen drar mycket folk, gammal och ung. Det finns hoppborg, loppis, kaffe och en del annat smått och gott.I år var det speciellt eftersom det samtidigt var premiär för Sinikkas  kafé och loppis på affärens övervåning.


Här är den fina grattisbukettarrangemanget som frissan Ulrike gjort tror jag. Hon skulle nog kunna sälja såna här fina saker i butiken.


Kafét har ett gammaldags möblemang, ungefär som Esters kafé lite längre bort efter E 18.  Och inget är lika.
Man kan sitta ute också om man ´vill, i trädgården. Kanske till och med i den gamla trähammocken. Här ska lanthandlare Rickard fixa till en liten scen också för enklare uppträdanden. Hur hinner han allt?


Det är loppisförsäljning också och här nedan kommer bilder från den
Sinikkas kafé kommer att ha öppet alla dagar butiken är öppen under sommaren i alla fall. Tiderna blir 10.00 - 16.00 enligt uppgift just nu. Än så länge är det bara kafé och loppis, men kommer troligen att utvecklas till lite mer mat efter godkännande och tillstånd för alkholservering.Min stora beundran för Rickard och Sinikka som verkar hinna hur mycket som helst; Rongedahls, Lanthandelns dag, kafé, och scenbygge på Hembygdsgården. (Lampan här uppe i kafét lyste till två i natt för att allt skulle vara på plats.) Nu är de inte ensamma, det finns många som hjälper till med olika arrangemang, men ändå är de med och är motor i mycket som händer i Sillerud. Och ser hela tiden nya möjligheter.  Viktigt för bygden är det, det inspirerar andra också.

Kommentarer
Postat av: Herta

Jag vill hellre ha den vita gruppen bakom i bild.

Postat av: Marie

Du har verkligen fångat mycket av landsbygdens charm i detta inlägg!

2011-07-04 @ 08:54:58
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Gunnel

Så härligt med traditioner. Ser verkligen mysigt ut på både café och loppis.

2011-07-04 @ 14:57:56
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: TT

Nä, nu är det bestämt, jag måste åka dit!!!

2011-07-04 @ 20:31:11
URL: http://tyratok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback