Kalasmat ...
... blev det riktigt torsdag kväll! Vi var bortbjudna till ett par gamla vänner och ett par nya från Danmark och Norge, boende i Drammen.
Men maten först:
Förrätt: sallad + aprikosbitar i grillsås och stekta och köttbitar, också i grillsås och stekta
Varmrätt: Hemskjutet rådjur med rödkål och äpple och kokt potatis och färsk kantarellsås
Dessert: Vaniljglass med aprikosbitar i Grand Mariner
Avslut: Espresso
Smarrigt och trevligt!
Eftersom den nya gästerna var arkeologer blev det ett intressant resonemang. Bl.a. fick jag veta att de underliga åsarna på stenen från igår beror på att stenen är skiktad i lager av olika hårdhetsgrad och då har förslitningen blivit ojämn. Åsarna är alltså ett hårdare lager.
Men maten först:
Förrätt: sallad + aprikosbitar i grillsås och stekta och köttbitar, också i grillsås och stekta
Varmrätt: Hemskjutet rådjur med rödkål och äpple och kokt potatis och färsk kantarellsås
Dessert: Vaniljglass med aprikosbitar i Grand Mariner
Avslut: Espresso
Smarrigt och trevligt!
Eftersom den nya gästerna var arkeologer blev det ett intressant resonemang. Bl.a. fick jag veta att de underliga åsarna på stenen från igår beror på att stenen är skiktad i lager av olika hårdhetsgrad och då har förslitningen blivit ojämn. Åsarna är alltså ett hårdare lager.
Kommentarer
Postat av: Ruth i Virginia
Min man var inte arkeolog men geolog. Fick lära mej massor om berg, erosion, hårdhetsgrad, osv, osv.
Med lite kunskap under västen, ser man på omgivningen med andra ögon, den saken är klar.
Postat av: Zarah
God mat och spännande möten - då kunde kvällen bara bli lyckad!
Trackback