I min mammas släktspår ...

... kommer årets semesterresa att gå.  Vi kommer att besöka bl.a Strängnäs (Fogdö), Giresta (mellan Uppsala o Enköping), Lillnäs Roslagskulla (Norrtälje) och Karlbergsgatan 65 (heter det väl eller Karlbergsvägen? Nu blir jag osäker, Stockholm är det i alla fall).  Någon som har något klokt att säga om de här orterna / adresserna så är jag tacksam förstås. Och övernattning i trakterna av Strängnäs har jag ingen koll på alls. Det går väl att söka på nätet. Herta, jag undrar när och om det här  spelet blir av i Nyköping? Du kan väl svara om Du läser det här.

Vi ska inte åka än men vi planerar nu.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Inget mer än att Stockolm alltid är en trevlig stad att besöka. Finns något för alla tycker jag.Postat av: Inga Magnusson

Znogge: ja, det blir annat också i Stockholm; en son + fru kvar att besöka, fotografiska museets Mapelthorpe- utställning och en del annat.

2011-07-01 @ 08:05:42
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Jag ska ju på tjejdejt och vi har valt just Strängnäs och http://www.ulvhall.se/ för det. De har bra sommarerbjudanden på övernattning.Utanför Enköping finns Fagerudd (http://www.fagerudd.se/Startsida__.html), naturen är vacker däromkring. Jag vet inte vad som numera finns ute på Härjarö, men det var vackert när det begav sig.När ni åker mot Giresta/Ekolsund/Bålsta så finns Thoresta (http://www.thoresta.se/thoresta/index.html) och Krägga Herrgårdar (http://www.konferensbalsta.com/konferens-balsta-kragga-herrgard/), jag har aldrig varit dit men hade en bekant som jobbade extra där.Nyköpings gästabud spelas 2-30 juli (http://www.gastabudet.nu/), jag och dotter har tänkt gå. Hör av dig om ni bestämmer er för det. :)Karlbergsvägen tror jag det är.

2011-07-01 @ 10:06:17
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: anne

Jo, Rånäs slott i Uppland lär vara fint också, hyfsat nära Norrtälje.

2011-07-01 @ 10:11:03
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Skrev jag inte att det startar den 2 juli någonstans i Din blogg. Men det gör det. Anne hann före med svaret ser jag. De kör i en månad. Härhemma har vi också tänkt gå. Tänkte försöka även bjuda med sonen. Man kan dels bara gå på spelet men också dels få mat i pausen. Maten inriktas på medeltidskost eller liknande typ kycklingklubbor och spett. I den vardag i vilken jag lever har jag flera bekantingar/kompisar som är statister eller är med och hjälper till på annat sätt så nog vill jag se detta alltså. Här är länken till Gästabudet: http://www.gastabudet.nu

Det finns även många fina ställen vid Sörmlandskusten.Spelas 2-30 juli 2011

Premiär lördagen den 2/7 kl 19.00

Tisdag till fredag kl 18:00

Lördagar kl 15.00 & 19.00

OBS Nattföreställningen Lördagen den 30 juli kl 22.00Föreställningstid c:a 2,5 tim. inkl. paus.

Antal medverkande ca 100 personerOch sen lite om maten från hemsidan...:

I pausen suddas gränserna mellan skådespell och verklighet ut. Pigor dansar runt mellan borden, fakirer sprutar eld och ett helt eget gästabudspel avverkas.Ni har möjlighet att uppleva allt detta intagandes en gästabudsmåltid med kyckling, revbenspjäll, grönsaker mm. Vegetariskt alternativ finns med quornfilé, couscous sallad, grönsaker, dipsås, bröd.

Till detta kan ni köpa till valfri dryck .

Pris: 130:-

Matbiljett bokas i samband med biljettköp.Jag säger som Anne...hör av Dej om DU kommer nedåt.2011-07-01 @ 17:24:29
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Herta

Vilket ordspråk tänker Du på?

2011-07-01 @ 19:14:19
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Kära sörmlandsbor: Tack för tips!

2011-07-02 @ 08:17:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja, det är en skam att erkänna att vi aldrig varit till Nyköping på något gästabud. Däremot åker vi förhållandevis ofta till Nyköping på somrarna. Det har egentligen aldrig fallit mig in att gå på det...det är nog den enkla förklaringen.

2011-07-02 @ 09:15:42
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Nina Lindh

Tänkte också göra en liknande tur... till nästan samma ställen. Fast i höst, då jag jobbar hela sommaren. Igen.

2011-07-02 @ 21:56:16
URL: http://ninalindh.blogspot.com
Postat av: Selma

Det är något mycket speciellt att resa så. Jag har så många platser som är mammas och pappas. Vår resa norrut var ju en typisk sådan. Det känns bra även om den innebar en del saknadstårar. Det kanske är bra i och för sig att ha haft föräldrar som man saknar så svårt.

2011-07-02 @ 22:50:12
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback