Förstatliga skolan ...

... vill en majoritet av svenska folket enligt DN. Nu kan man inte styra ett land utifrån opinionsundersökningar, men regeringen behöver nog ändå ta sig en allvarlig funderare. Det är svårt att få en skola som är likvärdig över landet med kommunalt styre. Skolan har ett starkt behov av att vara just likvärdig eftersom elevers resultat ska kunna jämföras över hela Sverige på ett sätt som är någorlunda rättvisande.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/svenska-folket-vill-ha-statlig-skola

Kommentarer
Postat av: Marie

Någonstans känns det som om ett förstatligande av skolan är ofrånkomligt. Själv hoppas jag verkligen på det av precis samma orsak som som du anger, målet att skapa en likvärdigt skola.

Postat av: Znogge

Tror det vore en alldeles utmärkt idé! Men jag är inte så säker på att staten vill för det är inte billigt. När skolan var statlig fanns det helt andra resurser så kör på!

2011-07-04 @ 09:12:06
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Inga Magnusson

Marie o Znogge: Det behöver inte nödvändigtvis innebära att det blir dyrare, men mer rättvist fördelat med resurser. Och det skulle bli en bättre koppling mellan kvalitetskraven som staten står för och genomförandet som kommunerna står för. Det har blivit lite konstigt när den statliga nivån kräver och den kommunala nivån ska betala.

2011-07-04 @ 09:23:40
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback