Närsynt Centeranalys ...

... läser vi om. Man har inte orkat se längre än till Stockholm och framhåller Stureplanscentern som framtida förebild för partiet eftersom  Stockholms-(c) ´haft framgång i senaste valet.

 Alla landsortskommuner då, där Centern varit det dominerande partiet i decennier??? Kanske borde Sunnecentern vara förebilden? Kanske är det Sunnecentern som varit förebilden när det gäller att ta vara på de frågor som är nära de egna väljana;  i Sunne  och många andra orter är det jord, skog, energi, infrastruktur, småföretagande??

Med den här valanalysen så lär Maud Olofsson och en hel del andra i partiledningen plockas bort av ilskna väljare på nästa stämma och oppositionen inom partiet får  en raketfart som man aldrig kunnat drömma om. Att framhålla Stureplanscentern som förebild lär vara som att tända på torrt krut ute i bygderna där Centern ändå har sina kärnväljare och sina rötter.

 Ur detta kan komma att växa ett nytt parti som tar vara på de frågor som berör landsbygd och basnäringarna i landet. För  de röster som Centern tappar får inte gå till SD vilket de förmodligen gör idag. Det finns många som anser att de idag inte längre har något parti som företräder deras intressen i riksdagen.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vice-partiledare-kan-stotta-olofsson_5899381.svdhttp://www.expressen.se/nyheter/1.2309349/maud-bor-ha-en-vice-partiledare
http://www.expressen.se/nyheter/1.2308569/analysen-ta-efter-stureplanscentern
http://www.expressen.se/debatt/1.2308398/annie-johansson-stureplanscentern-vag-till-c-omeback


http://www.dn.se/nyheter/politik/vice-partiledare-kan-stotta-olofsson

Dessutom kan man fundera på om inte Maud Olofsson har missuppfattat sitt uppdrag. Hon är minister med bl.a. ansvar för att vi har fungerande energimarknad, det är därför klagomål på de orimligt höga elpriserna kommer till henne. Hon är alltså inte anställd som energirådgivare! Kanske någon kan vara snäll och berätta för henne vilket hennes uppdrag är.

http://di.se/Artiklar/2011/1/27/225710/Naringsministern-Spar-pa-elen/

Kommentarer
Postat av: Magnus Andersson

Hej Inga!Det är uppenbart att du och jag inte har samma bild av i vilken riktning partiet bör ta, så det lämnar jag ute. Men måste skriva två kortare kommentarer:Centerpartiet var enligt SVT Valu det parti som tappade MINST andel väljare till SD, så att anta att de tar våra väljare är förmodligen inte riktigt.Dessutom skriver Annie inte om Stureplanscenterns politik som du antyder, utan om deras förmåga att få tiodubbelt fler personer att komma på deras möten än antalet medlemmar. Tänk om fler avdelningar jobbade med dialog långt utanför partiet, då skulle vi bli en intressant arena. Och det är det som står såväl i rapporten som i artikeln.Jag tycker därför du missar lite, kritik mot rapporten är mycket viktig, men då måste den bygga på vad som står inte på vad man är rädd för att det skulle kunna stå.

Postat av: Inga Magnusson

Magnus: Jag har inte sett siffrorna men det hänger ju på om det Du benämner "andel" är andel av Centerpartiets utvandrare eller andel av SDs invandrare. Om det är andel av centerns utvandrare så köper jag Din point, men om det är andel av SDs invandrare så får man titta närmare på siffrorna för att förstå vem som eg flytt till vad.Angående Stureplanscenterns antal deltagare på möten. Jag lovar, när Centerpartiet anordnar möten med diskussion om rovdjur så kommer många fler än antalet medlemmar på landsbygden. Men för att upptäcka det så måste Du ut och kolla lite.Jsg har inte läst rapporten men artiklar som refererar den. Men om jag har missuppfattat rapporten utifrån det så är jag säkert inte ensam. I så fall är det viktigt att Centern snarast går ut och förtydligar de lättmissförstådda delarna. Ja, eller hur man ska uttrycka sig för att vara diplomatisk.Att Du och jag inte vill ha Centern åt samma håll är tydligt. Du drömmer om Ditt frihetliga parti och jag drömmer om ett parti som kan ta vara på sina kärnväljares intressen i riksdagen, inte ett parti som är en "Mädchen für alles" utan egen nisch, utan egen profil, utan fokus på de egna väljargrupperna.

2011-01-28 @ 17:28:28
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Ailas

Jag bryr mig egentligen inte om åt vilket håll centern går, litar på det partiet lika lite som jag litar på de andra... Hör alltså till gruppen som bara blir tröttare och tröttar men inte finner en stol någonstans. Politikerförakt, javisst!Maud Olofsson är praktexempel på en politiker där munnen glappar medan hjärnan står stilla. Har också bloggat lite om henne och om det Sverige som tydligen blivit en tigerekonomi. Synd bara att så många inte känner igen sig!

2011-01-28 @ 20:03:02
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Ailas: Ja, vi fattar inte vad som hänt med Maud. Hon är fostrad politiskt av Torbjörn Fälldin och har varit här i Årjäng ett antal gånger för att träffa kommunens centerpartister och gubben har till och med dansat med henne på en centerstämma!

;-)! Men inget tycks hjälpa mot det hjärnsläpp som har drabbat henne och centerledningen nu! Det vore justare om man på Stureplan och i Solna och i Stockholm bildade ett eget parti, istället för att "annektera" Centern!

2011-01-28 @ 20:42:18
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback