GRATTIS CARIN!


Hipp, hipp hurra!


Kommentarer
Postat av: soffie

GRATTIS till henne!!!!Fin bukett!!!

Postat av: mio

Jag tycker det är så mycket bortförklaringar från vargmotståndarna, förra året pratades det om inavel men idag påstod Carlgren att det aldrig varit på tal alls.

Att vargmotståndarna lär sig acceptera vargen om de får lov att skjuta några varje år verkar ju lite mysko, det låter ju som en lek.

Har även läst att man ska ha jakt för människan ska hålla ordning allt viltbestånd, för det är en tradition.När det gäller vargarna som var märkta förstår jag att jägarna inte såg det eftersom de sköt dem när vargarna sprang.Om det nu blir så att de importerar valpar till våren i tex Västra Götaland där jag bor, hur ska de hålla kvar dem här? Det finns ett revir inte långt härifrån och de som bor där har aldrig haft problem med dem

2011-01-28 @ 00:49:24
URL: http://mymis.webblogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Mio: Jag kan inte svara för vad Carlgren säger. Stammen är inavlad, det är ett faktum, vargarna är mer släkt än syskon och det innebär på kort sikt i alla fall en risk för bekymmer med missbildningar. Det är inte bra. Att leva med varg nära inpå sig innebär problem i vardagen för en hel del människor, därav motståndet mot varg. Det handlar inte om att människor har läst för mycket sagor. Färre vargar betyder att problemen kvarstår men i alla fall har minskat. Därför har vargjakten betydelse för de drabbades acceptans. Det är inte en lek.Jag vet inte hur insatt Du är i djurlivet i Sverige men vi behöver för vissa arter jakt för att reglera bestånden, exempelvis av älg. Annars skulle vi få alldeles för mycket skador på skog och för många trafikolyckor.Det går inte att se att vargarna är märkta även om de står stilla, pälsen är yvig. Man sköt inte på springande vargar.Det går inte att hålla kvar vargar någonstans, de förflyttar sig snabbt. Men förhoppningsvis så kommer de att någonstans slå sig ner och bilda revir och föröka sig med nya gener.Vi har ett antal goda vänner i Västra Götaland i vargrevir och de har stora problem.

2011-01-28 @ 07:13:26
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback