Egypten ...

... läser jag om förstås. Det är inte så enkelt det här med politik. Det finns också mörka drag i de krafter som den sittande presidenten har hållit i schack med USA-stöd; muslimsk fundamentalism bl.a. Det är inte så enkelt som vi gärna vill göra det till här i Sverige, att demokrati / frihet genast med automatik är bra för alla.

 Det behövs ofta en process för att komma fram till ett fungerande folkstyre, för det kan i starten saknas ett demokratiskt tänk hos människorna, ja, eller hur man sak uttrycka det. Demokratisk´organisation tar också tid att bygga upp. Det finns förstås också en risk att landet hamnar i en ny diktatur, och den här gången med religiösa förtecken.

Kommentarer
Postat av: söker-konservator!

Hallå! Är på jakt efter en duktig konservator, som jag kan skicka mitt loskinn till. sökte på google & fann en uppstoppad katt på din hemsida. Vem har gjort den?

2011-01-31 @ 10:43:00
Postat av: Inga M

Konservatorsökare: Du ska ringa till Lennart Johannesson i Karlstad o fråga. Han är ordförande för Jägarförbundet i Värmland och han anlitar den här mycket skicklige konservatorn. Eller Du kan söka honom på Facebook också

Postat av: söker-konservator!

Okej! Tusen tack för hjälpen!

2011-01-31 @ 11:08:54
Postat av: Inger Maryissa

Jo, nog är det så att det inte är så enkelt att bygga upp en demokrati i ett land som aldrig haft det

precis som du skriver så handlar det också och sättet att tänka hos människor

och att det är en process..och tar tid att bygga upp

och ja, det finns säkert också en stor risk att i Egypten finns en risk att de hamnar i en ny diktatur med religiösa förtecken

precis som hände i Iran.

Vi får hoppas det inte blir så och att folket till slut får den demokrati de önskar

2011-01-31 @ 17:31:21
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: anne

Du tänker så klokt med Egypten.

2011-01-31 @ 19:01:19
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Demokrati kan aldrig byggas eller läras ut uppifrån, tror jag. Det måste byggas en bit i taget underifrån, om den skall hålla i längden och om dess ideér skall internatiseras av alla.

2011-01-31 @ 23:21:09
URL: http://hertabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback