Centerpartiet som söker sina rötter kommer att hitta sina väljare!

Det finns en idé om att Centerpartiet ska kunna bli ett stort parti genom att fjäska för stadsbefolkníng och andra stora befolkningsgrupper. Det tror jag inte på. Centern bör gå tillbaka till sina rötter, till landsbygdsfrågor och regionalpolitik, energifrågor och infrastruktur (bra vägar och inte minst bra järnvägar!). Hellre ett litet parti som ändå har en trogen väljarskara som upplever att ett parti tar vara på deras frågor, ett parti som ändå får stöd nog för att vara kvar i riksdagen.  Jag är inte den enda som tycker så. Här finns ett bra blogginlägg som också är en debattartikel i tidningen ATL idag. Jag försökte kopiera inlägget och publicera det här, men det gick inte så man får gå in och läsa länken.  Jag har lov att visa den.

Uppdaterat: Här hittade jag en artikel som är skrämmande. Magnus Andersson ordf, CUF och ledamot av  analysgruppen efter valet säger att Centerpartiet ska bli det nya "frihetliga partiet", partiet som tar den enskilde i försvar mot ......  ja, vadå? Det framgår inte riktigt. Men återigen strävar man bort från sitt ursprung, mot nya konstruerade mål som redan är upptingade. Hur ska man kunna konkurrera med liberalerna ´när det gäller frågan om frihet för individen???  Törst efter frihet ska driva Centerpartiet!! Man tar sig för pannan!

Och vem ska ta över de frågor som Centerpartiet slänger i diket efter sig på vägen; landsbygdens villkor, jordbrukets, skogsbrukets, energifrågor, regionalfrågor, småföretagares villkor, glesbygdsproblem, vägar, infrastruktur osv. Det är inte skämmigt att öppet företräda de här områdena, det är inte bonnigt och simpelt. Det handlar om en enormt stor del av den svenska ekonomin och den sysselsätter oerhört många människor. Och om man vore tydlig här så har man minst 10 - 15 % av väljarkåren utan att konstra till det för sig.

De väljargrupper som man nu sviker har inga politiska alternativ utan riskerar att hamna hos missnöjespartier som SD.

Det handlar inte heller om att hamna i mediaskugga som hävdas i en artikel. Vad ska ett parti göra i medialjuset om man inte har en politik att visa upp som berör en väljargrupp??? Det blir bara spel för gallerierna, genomskådat av alla och bara löjligt!

Exempel: Det parti som lyckas med konststycket att få ordning på SJ har en rätt stor väljargrupp direkt och om man dessutom stödjer landets vägnät lär det räcka till en att hålla partiet kvar i riksdagen  med god mariginal. Vägar och järnvägar. Med en sån fråga på dagordningen så får man automatiskt en plats i medialjuset och behöver inte anstränga sig med konstlade medel för att få stöd. Och just infrastrukturfrågorna är ett exempel på traditionell centerpolitik.  

http://www.expressen.se/nyheter/1.2300751/kritiken-mot-maud-oppnar-for-myteri

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback