Betygsprövningsförslaget ....

... var ännu mer korkat än jag kunde föreställa mig. Det innebär alltså att betyget ska inte överklagas till en utomstående instans fristående från skolan, vilket hade varit det naturliga om man velat få en seriös prövning,  utan till den berörda skolans rektor!

 Så fånigt! Han / hon väljer ju troligtvis att skicka tillbaka betyget till läraren i fråga för en ny bedömning. Läraren tvingas skriva en längre motivering och redovisa varför betyget ser ut som det gör och så ska det gå tillbaka till rektor som bifogar detta dokument tillsammans med ett troligt avslag. På det viset har man återigen lyckats med konststycket att sysselsätta lärare och rektorer med meningslösa skrivuppgifter som enbart är spel för gallerierna. Och som tar tid från det riktiga arbetet.

Man kan bara hoppas att riksdagen går på Björklunds linje, sansar sig och slänger detta i papperskorgen!

http://www.dn.se/nyheter/politik/bjorklund-sagar-overklagade-betyg


Kommentarer
Postat av: TT

Jadu, det där var ett ovanligt korkat förslag.

Postat av: Ailas

Klart att det ska vara rektorn, haha... Vad trodde du? De kan ju allt. Har sett ett fall där läraren inte kunde sätta betyg på en elev, eftersom denna inte hade gjort några prov. S alltså... men rektorn gick in och skrev in ett VG. Snyggt jobbat eller hur?!D

2011-01-14 @ 20:11:41
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Selma

Fast nog önskar jag att det hade funnits en överklagansmöjlighet för mitt betyg i engelska på högstadiet. Man kunde inte ens då ha mer än alla rätt på prov och läxförhör eller svara mer än korrekt på alla frågor.

2011-01-15 @ 10:01:32
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback