Ved är det, blir det!


Nu växer högarna av ved både här och där utanför husen. Många eldar med ved och den ska tas hem på vintern när det är lätt att arbeta i skogen och köra. Sen ska den kapas o klyvas på våren, torka över sommaren och börja eldas med frampå hösten.


Kommentarer
Postat av: Trolda

När jag bodde på landet tyckte jag alltid om att deltaga i "ved-arbetet" :) Jag arbetade gärna med klyvning i en vedklyv o staplade mycket. Ved är härligt, och doften "obetalbar" :)Trolda - önskar dig en fin helg! =D

Postat av: Ailas

Ved ja... på landet är det ok. I stan däremot vet jag inte... Gillar inte riktigt när det "trivseleldas" för mycket och röken ligger och stinker som en hinna över bostadsområdet.

2011-02-04 @ 14:16:28
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Landkrabba

Mina föräldrar har alltid eldat med ved och efter att som barn ha släpat in korg efter korg i källaren för att göra nytta för veckopengen så hatar jag ved. Visst är det ett bra uppvärmningsalternativ och hade jag bott på landet hade jag nog resonerat annorlunda men så länge jag blir kvar i stan så kommer jag prisa Gud för fjärrvärme :)

2011-02-04 @ 17:04:58
URL: http://landkrabba.blogg.se/
Postat av: anne

Och trots att alla finna vedstaplar hade sin charm under några år, så är jag glad att vi inte längre har det där på vår agenda.

2011-02-04 @ 20:35:17
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Hoppas nu att veden räcker i vinter. Förra vintern vet jag folk som hade svårt att få tag på ved.

2011-02-04 @ 23:59:17
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag önskar mig en kakelugn jag så att jag kan få ha lite vedbekymmer.

2011-02-05 @ 07:14:22
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback