Skolbyggnader ...

.... kan man funderar över, speciellt om man bor i Årjäng och den politiska majoriteten vill  satsa på om- eller nybyggnation. De sämsta skollokalerna är den gula låga lågstadiebyggnaden av trä i Årjäng. Bredvid  finns gamla mellanstadiebyggnaden som visserligen är gammal, men ändå byggd i en kvalitet som är fantastisk.  Med stengolv, metallräcken och tjocka väggar kan den stå i hundratals år med lite förnyelse då och då.

 Från Grums och Gunnar Rinstad kom den här bilden på hur man där lyckats få en riktigt bra skola som alla är nöjda med. Med lite fantasi kan man tänka sig något liknande i Årjäng. Det ser inte så illa ut heller faktiskt. En ombyggnad skulle kunna se ut så här eller på något annat sätt. Det vore en oerhörd kapitalförstöring att riva ner det gamla mellanstadiehuset. Undrar om det inte var realskola ett tag?

Man kan ju i alla fall hoppas att det inte blir ett nytt "torgelände", utan att man tar lärdom och låter planeringen  ta den tid som behövs. Det  ger möjlighet till ett brett inflytande. När problemen nu funnits så länge så kan det inte vara panik att få "spaden i backen".  


Bild Gunnar Rinstad (tack!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback