En av många i en liten ruta ...

... blev det alltså inte som jag trodde!! Det insåg jag när jag började få telefongratulationer redan tidigt i morse, långt innan jag själv sett tidningen.Jag hade tydligen lite skämtsamt blivit utnämnd till en av Värmlands bästa lärare på en halvsida.

Med hjärtat i halsgropen öppnade jag tidningen på jobbet för att kolla texten, rädd att något skulle ha blivit missförstått. Men det stämde rätt bra med vad vi pratade om, fast det var mycket mindre i texten, det mesta var bortvalt förstås.

Men visst är jag glad över den positiva uppmärksamheten över jobbet och att det skrivs något trevligt om min skola. Mediabilden av  skolan är ofta negativt och så är ju inte verkligheten. En eloge till NWT för det här initiativet, att lyfta fram det som är bra i värmländska skolor också, inte bara spegla ett gnällperspektiv.

Sen är det ett antal lärare på min skola som jobbar och sliter, dag efter dag, år efter år och levererar ett bra lärarjobb utan att få uppmärksamhet och de borde också vara med här.  Så är det verkligen. Så det var med lite skammens rodnad på kinderna som jag smög iväg ner i min källararbetsplats i morse och jag vågade mig inte upp den första halvan av arbetsdagen. Tänkte att  någon kollega kanske skulle tycka att det var orättfärdigt att jag hamnat i tidningen som någon sorts superlärare.

Men på min fantastiska arbetsplats funkar det inte så. De letade sig ner istället och hittade mig både här och där och gratulerade och jag såg att deras ögon var glada och uppriktiga i gratulationerna. Alla tyckte det var roligt att Silbodalsskolan omnämndes i ett det positiva sammanhang som skolan förtjänar. Vi har dåliga lokaler och ibland räcker inte resurserna till, men här finns lärare som verkligen ger järnet och försöker sitt allra, allra bästa för elevernas skull.
http://www.nwt.se/lasarnas/i_fokus/article848216.ece

http://www.nwt.se/lasarnas/i_fokus/article847828.ece

http://www.nwt.se/lasarnas/i_fokus/article847734.ece

Kommentarer
Postat av: Maria Johansson

En av Värmlands bästa lärare? Jag utnämner dig till Sveriges bästa!

Du och Ingrid skapade en fantastiskt bra klass, med sunda värderingar och god kunskap.

2011-02-08 @ 10:36:37
Postat av: TT

Men åh - GRATTIS!

Men vaddå lite skämtsamt... jag tror det är på högsta allvar jag.

Postat av: Ailas

Men så roligt.... Grattis så jättemycket! Det behövs ibland positiva skrivelser från skolan, allt är verkligen inte svart.

2011-02-08 @ 11:50:33
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Suss

GRATTIS, det där har jag vetat om och förstått för längesen. Roligt att du blir uppmärksammad, för du är verkligen en TOOPPENLÄRARE! Kram på dig.

2011-02-08 @ 12:36:07
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Det måste kännas fint och uppmuntrande !!

Jobbet som lärare är ju bland de viktigaste jobben som finns

och att få uppmuntran för det jobb man utför betyder ju mycket

Grattis !

2011-02-08 @ 16:23:25
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Det måste kännas fint och uppmuntrande !!

Jobbet som lärare är ju bland de viktigaste jobben som finns

och att få uppmuntran för det jobb man utför betyder ju mycket

Grattis !

2011-02-08 @ 16:23:45
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: May Flodström

Postat av: Gunvor

Grattis! Det är säkert välförtjänt, det känns på stilen på bloggen också.

2011-02-08 @ 19:58:56
Postat av: Lena

Vilken fin rubrik! Den sitter mitt i prick och du kan bara vara stolt över den artikeln. Jag som läser din blogg vet ju hur du funderar och fungerar i din läraroll. Tänk viken nytta du skulle kunna göra som mentor för nyexaminerade lärare i närheten.

2011-02-08 @ 20:35:33
Postat av: Inga Magnusson

Alla. Tack så mycket för goda ord och gratulationer! De värmer hjärtat och jag glädjer mig åt dem.

2011-02-09 @ 03:16:06
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Utan att känna dig eller sett dig i aktion i ditt yrke så tror jag också det finns mycket sanning i de orden! I bloggen lyser ditt engagemang igenom. Kul med sådant yrkesfolk var de än finns... I skolans värld är de säkert ovärderliga.

2011-02-09 @ 06:14:05
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Iréne Falk

GRATTIS Inga till utmärkelsen. Helt rätt! Jag hade ju förmånen att få vara med redan på den tiden du och M fanns i Signebyn så jag vet att den utmärkelsen hamnat rätt. Hoppas mitt barnbarn A får en lika bra klasslärare när hon kommer dit hän.Iréne

2011-02-09 @ 10:12:59
Postat av: Inga M

Mia: ¨Det känns otroligt lyxigt att ha ett jobb som är roligt att gå till varje dag!Irene: Tack för det! Oj, kan Du minnas Signebytiden? Jag jobbade alltså i 10 år i en liten byskola där vi slog samman förskolan och lågstadiet, åldrarna 5 - 9 år till en grupp, utan timplan och fasta läromedel. Det var ett äventyr som jag tror slutade lyckligt för de flesta av eleverna, nu har jag nästan glömt bort hur det var. Men jag sökte mig därifrån när det var dags för mina egna barn att börja i skolan, så där 1981.

2011-02-09 @ 12:15:29
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Åh vad kul! Grattis! Och med det engagemang som lyser igenom i bloggen har jag inga problem att tro på att du är det!

2011-02-10 @ 22:58:52
URL: http://blottenblogg.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback