Battlefield 3 ...

... jobbar yngste sonen, Mattias, med och här ger Dice ut ett första klipp på det spelet.  Aftonbladet har också kollat.

Samtidigt är dataspel på väg att bli konst. Just nu planeras en utställning   2012 på Smithsonian American Art Museum med dataspel från fyra decennier. De spel som kommer med på utställningen tas fram genom en tävling . Vem som helst kan gå in och rösta på sina favoriter i olika kategorier.  De 240 spelen som finns med i omröstningen har valts ut av en jury bestående av spelutvecklare och journalister bl.a. Avsikten med utställningen är att visa på hur spelen uttrycksmässigt har förändrats under den tid de har funnits och hur de tekniska förutsättningarna för detta har utvecklats över tid.

http://blog.svd.se/webbochteknik/2011/02/23/datorspel-upphojs-av-smithsonian/

Jag har skrivit om den förut; risken att de hantverksmässigt skickligaste bildmakarna i framtiden kanske inte kommer att måla i olja och akvarell utan tidigt söka sig in på  datorgrafiska yrken inom exempelvis reklam,  datorspel och webdesign. Där finns möjlligheterna att snabbt kunna försörja sig istället för att långsamt, och i relativ fattigdom,  försöka vinna rykte som vanlig bildkonstnär. Det är ju inte ovanligt att även duktiga konstnärer i klassiska genrer blir erkända först på ålderns höst eller efter sin död och det betyder att de som gör sig pengar på deras prestationer är arvingarna.

Kommentarer
Postat av: Gunvor

Hero's quest 1: So you want to be a hero. Det var i början av 90-talet. Glömmer aldrig.

2011-02-25 @ 06:50:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback