Årjängstorget i kväll på Värmlands -TV.


Det fanns ett torg i Årjäng. Sen byggdes ett hyreshus på torget och det blev ett annat torg en liten bit därifrån, närmare E18. Om detta rådde politisk enhet och hela härligheten var utställd till allmänhetens beskådande ett bra tag innan -  ingen protesterade. Men slutresultatet blev inte så bra, det är nog alla överens om. Det saknades en öppen plats i centrum och det kom inga hyresgäster till den nya centrumgallerian eftersom lågkonjunkturen slog till i samma ögonblick.

 På andra sidan det nya hyreshuset har nu några äldre ihopbyggda hus rivits så att man ska kunna göra ett nytt centrumtorg av något slag mellan COOP och det nya huset.

Årjäng har bråkat mycket om det här och i kölvattnet på hela historien så har ett nytt parti bildats, ett parti som fått mandat i fullmäktigeförsamlingen. Den gamla borgliga majoriteten fick dock fortsatt förtroende om än med knapp marginal.  Torgeländet straffade sig.

Nu i efterhand kan man konstatera att
- det var dumt att bygga på det gamla torget
- det nya hyreshuset verkar vara uthyrt och de som bor där verkar nöjda med att bo där
- det nya torget uppe vid E18 är en bra plats för mässor och större evenemang som kräver scen ex och den nya parkeringen där verkar vara full jämt så den behövdes nog
- det var bra att de husen som revs blev rivna, för de visade sig vara väldigt dåliga när man började plocka isär dem.
- biblioteket, som behövde nya lokaler, kan nu flytta in en del av det som skulle ha varit butiker och det kan bli ändamålsenligt.
- sen inbjuds allmänheten att ge förslag på hur det nya centrumtorget ska utformas så man kan konstatera att det tagits lärdom.
- det nya torget kan bli riktigt bra tror jagOch alltsammans lär stötas och blötas i någon Värmlandsteve i kväll.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Ibland kan det ta en tid innan alla bitarna faller på plats. Jag tycker att det låter som om det skulle kunna bli en riktigt bra centrumlösning trots allt. Det gamla verkade ju inte vara bra, därom rådde ju full enighet. Ibland behövs det tålamod.

Postat av: soffie

hoppas nu det blir det bästa av det och ett fint torg låter ju bra,men många gånger borde de tänka efter före de fattar sånna stora beslut,

må gott

2011-02-16 @ 19:44:50
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback