Adoptioner ...

... läser jag mycket om just nu på förekommen anledning.

Vi tjafsade lite om det på jobbet häromdagen. Att små barn kan adopteras är helt klart, men hur är det med vuxna? Vi konstaterade att alla barn och föräldrar helt enkelt inte passar ihop, alldeles oavsett om biologin är "korrekt".  Självklart kan människor alltid med konster och knep undvika att träffas men rent juridiskt? Hur är det? 

Föräldrar kan ju göra sina barn arvslösa och barn kan frivilligt avstå från arv (kanske mindre vanligt ;-)). Det funkar ju.  Men barnen kanske skulle vilja ha några nya trevligare föräldrar att bli adopterade av. Och föräldrarna vilja ha bättre barn? Jag menar hela kittet.

Föräldrar kan ju vilja  slippa skriva på borgen för  odrägliga barns lån?

Barn kanske vill slippa sitta i oändliga vårdplaneringar för gamla skröpliga föräldrar som de aldrig gillat? Och inte behöva  ordna med begravning och bouppteckning och alla abonnemangsuppsägningar och allt annat arbete som följer en  förälders  dödsfall,  för förälder som de önskat dit pepparn växer så länge de kan minnas?

Om nu vuxenadoptioner vore möjliga så behövdes ju en sajt för det. Jag menar det finns säkert en marknad; trevlig förälder ledig - önskar adoptera omtänksamt vuxet barn - gärna med vårdutbildning alternativt disputerad i geriatrik.

Ja eller vuxna "föräldralösa barn"  som önskar bli adopterade av snälla och generösa barnlösa  föräldrar - gärna med byggbar strandtomt och hus i Thailand.

Eller nåt sånt. ;-))

Behövs ingen ny sajt förresten, det  räcker med en ny underavdelning på Blocket.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Tror det skulle behövas oerhört smidiga och professionella handläggare för att lyckas para ihop rätt sökanden med varandra. Och väldigt stor risk att det skulle bli över väldigt många. Både barn och föräldrar.

Postat av: soffie

haha ,

undrar om barnen kunde få bort sina knasiga föräldrar med på blocket;)

ha en goo kväll

2011-02-19 @ 17:12:48
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Lena

Kanske kan det vara barnlösa människor som adopterar redan kända "barn"? Ofta finns väl redan en relation mellan parterna. Känner till en äldre kvinna som adopterade sitt vuxna sommarbarn och på det sättet fick en arvtagare till den stora gården och en hel familj i huset. Till stor glädje för alla, utom för Allmänna arvsfonden.

2011-02-19 @ 17:24:11
Postat av: Herta

Föräldraansvaret enligt juridisk praxis gäller fram till myndighetsålder. Därefter sker adoptioner enbart på frivillig väg och oftast i sammanhang där det sedan länge har funnits en relation som burit av olika orsak.

2011-02-19 @ 17:25:08
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: anne

Arvslös kan man väl bara göra sin avkomma genom att spendera vartena korvöre annars finns ju arvslotten kvar.Men vuxenadoption, finns inte det? Fast måste befintliga föräldrar ge sitt godtycke?Blocket kunde vara ett bra ställe eller varför inte en ny variant på nätdejtingsite? :)

2011-02-19 @ 19:08:21
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Gisan

Inte utan att tankarna for iväg lite efter att ha läst det här inlägget... Du har en förmåga att få igång hjärnan på mig. Kramar...

2011-02-19 @ 21:14:34
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Inga Magnusson

Annaa: Nej, jag tänkte mig inte matchning utan egensök, men det kanske man kan ha också förstås. Varför ska det bli många över tror Du?Soffie: Absolut!Lena: Där ser man, det funkar!Herta: Så det går alltså! Att det endast ska ske mellan gamla bekanta är förstås fördomar! Här finns plats för nytänk, liksom i äktenskapsbranschen.Anne: Mmmmm fast vid adoption måste ju arvslotten försvinna också? Jo, frivilligt förstås, med samtycke från båda håll.En ny nätdejtingsajt behövs nog med matchning som Annaa skriver.Gisan: Visst är det lite nytänk här. Bra med prattid på jobbet ibland fast det är inte så länge varje gång. ;-)

2011-02-20 @ 06:37:59
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Något annat ansvar för gamla föräldrar än ett visst moraliskt kan man väl aldrig ha. Jag har svårt att tro att man behöver gå på vårdplaneringar om man inte vill göra det för sin förälder. Bortsett från formaliadelen är det väl så att ganska många människor formar sina relationer oavsett biologin.

2011-02-20 @ 14:24:46
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Marie

Hahahaha..ibland är du "värre" än mig på att filosofera. :-D Hahaha...underavdelning på blocket...disputerad i geriatrik...hahahaha

2011-02-22 @ 19:07:59
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback