Lojalitet eller inte?

Det är frågan just nu inom (s). Får Östros och hans anhängare fortsätta att kritisera  Juholt utåt i media, eller ska de vara lojala med majoriteten i partiet, som faktiskt har valt Juholt till sin ordförande?  Tålamodet börjar tryta hos medlemmarna och nu höjs röster för uteslutning av de mest högljudda kritikerna. Uppenbarligen är det så att det interna bråket sänker  allmänhetens och väljarnas förtroende, inte bara  för Juholt utan också, för partiets politik.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14092217.ab
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/alla-for-en-det-var-da-det_6717135.svd

Detta är en på många sätt universell fråga; hur högt i tak ska det vara? Ska de heta debatterna rasa internt medan partiet visar upp en enig front utåt när beslut väl är fattade? Eller ska man fortsätta bråka via media även efter ett formellt ställningstagande i en bestämd fråga?

Kommentarer
Postat av: Zarah

Det är en viktig och svår fråga.Högt i tak vill vi att det ska vara i både politiken och i andra sammanhang. Men det bör förstås vara innan besluten är tagna. Jag tycker inte att högt uppsatta politiker sedan ska få köra egna lopp, det tar för mycket energi från frågorna. Media älskar ju att visa fram oenigheter i stället för de politiska budskapen!Som sagt en svår fråga... var går gränsen!?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback