I krisens spår - diktatur- EU?

Inom EU finns förstås olika falanger av tyckanden. Det finns de om vill ha mer av EU-makt över de enskilda länderna och de som tycker att det räcker som det är. Nu vädrar de som vill öka EU.-makten morgonluft och passar på att få igenom sina önskemål.

* EU kommer att vilja kika på länders budgetar innan de beslutas och kan alltså kräva inflytande över den om inte EUs budgetmål följs.

Och det kan ju låta rimligt vid första påseende. Men budgeten är en regerings främsta instrument för att genomföra sin politik. Detta betyder i så fall att det spelar inte så stor roll vilken regering folkmajoriteten har valt. EU bestämmer över huvudet på ländernas regeringar och parlament. Och nu handlar det inte bara om rovdjurspolitik, snus, ideella föreningars skatter och gurkors eventuella böjningar utan om hela politiken i medlemsländerna. Och det här är beslut som fattas nu inom EU medan vi alla är helt fokuserade på att ha ögonen på skuldkrisen och huruvida Sverige ska vara med och stötta krisfonderna. Jag vill vara med i "Norge" istället! Deras fonder är mycket trevligare och ligger på def. plus!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/demokratin-krisens-forsta-offer_6717161.svd
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/var-ar-captain-euro-nar-vi-behover-honom_6717139.svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback