"Herrarna i skogen" måste jag läsa,

jag förstår det efter att ha fått rekommendationer och recensioner från Karin. De berörde mig. Karin tycker också om skogen, vi delar det intresset. Jag har ett märkligt förhållande till skog och träd. Det är personligt på ett sätt som går att berätta för andra, men det är också privat på ett sätt som inte är tillgängligt för kreti och pleti, det får stanna hos mig själv, bara hos mig. Jag måste bo nära skog tror jag, hela mitt liv. Och träden i trädgården är ömt vårdade och deras eventuella avverkning länge övertänkt, men måste ske i rationella syften, för att man ska ta sig in i pannrummet med ved utan att anstränga sig till exempel..

Med Kerstin Ekmans texter känner jag mig befryndad på många sätt och våra liv har många tangenter; naturen, skogen, jakten, landsbygden men också litteraturen med förtjusning över det skrivna och lästa ordet. Jag har inte läst allt Kerstin har skrivit men mycket . Nu är hon egentligen aktuell med en annan bok.

http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/asa-beckman-moter-kerstin-ekman-tio-meningar-ur-arets-basta-bok

Nu har jag frågat efter "Herrarna i skogen" överallt i Stockholm, men möts av samma svar. Den är slut men går att beställa som inbunden, eller låna på bibliotek förstås.

(Oj, det här inlägget hamnar efter det om eken. Det var inte planerat. Jag fäster mig vid träd och skog, men för mig är rågången mellan människovärde och djur och växter helt klar)

Kommentarer
Postat av: Lena

Du kan köpa boken på Bokia.sehttp://www.bokia.se/herrarna-i-skogen-4368492eller på Bokbörsenhttp://www.bokborsen.se/page-start?issearch=1&sall=1&scat=0&maincat=1&extendedsearch=0&mediatype=0&sallstr=herrarna+i+skogen&screator=&stitle=

2011-12-03 @ 23:04:55
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Tack för tips. Antingen köper jag boken eller lånar den via vårt suveräna bibliotek.

2011-12-03 @ 23:10:20
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Jag har inte läst den, men har köpt hennes nya, som också fått bra kritik. Den ska jag ta på jullovet, nu är jag glad om jag orkar komma igenom någon läsecirkelsbok innan jag släcker vid midnatt. På lovet ska jag läsa minst 7 böcker har jag bestämt! Vi får se hur det går.

2011-12-03 @ 23:20:42
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback