Bred satsning ...

... på skolan i Årjäng ser det ut att bli. Det är dags nu och himla vettigt att man genomför den i samarbete med oppositionen. Det är bra att ta ett gemensamt ansvar när det gäller så stora och långsiktiga förändringar som kostar  upp mot 40 - 100 miljoner för förnyelse av skola i centralorten.  Visa av historien med torget så hanteras det här med eftertänksamhet och man vill få med alla aspekter.

http://www.nwt.se/arjang/article1025464.ece

Den nya skollagen ställer nya krav på skolan och man måste anpassa kommunens skolverksamhet till den. Det handlar också om att se hela kommunens behov och få ett samlat grepp.

241 förslag kom in om nya torget i Årjäng så nu ska det skissas på slutprodukten, det här har intresserat många människor. Det finns en hel del roliga idéer.

I västra delarna av kommunen byggs nu ett jättestort handelscentrum och många ska anställas. Gränshandeln göder kassorna och arbetsmarknaden i Norge är fortfarande hyfsad.

Kort sagt; det är flyt i Årjäng!

För länge sedan såg det ut så här vid torget. Patrick Mellebys kort. Kiosken mitt på torget, taxi bakom tror jag, Claras konditori där borta och till vänster bakom träden, Svanqvists bokhandel.


Kommentarer
Postat av: Znogge

Låter alldeles utmärkt för det är nog inte samma flyt överallt! Visst jag ska väl inte klaga allt för mycket men nog finns det förbättringsområden!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback