Årets kämpe på hjältegalan ...

... blev en kvinna som mot alla odds lyckades  överleva ett fruktanvärt överfall  av hennes  pojkvän. Hennes kropp var helt  sönderslagen enligt behandlande läkare. Hon lämnades på ett öde fält att dö, men överlevde mot alla odds. Hennes budskap är:

- Lämna mannen direkt när han har börjat slå!  För han fortsätter och det blir bara värre!

Hon har rätt! All forskning visar  det samma. En man som har börjat slå sin kvinna för att upprätthålla makten över henne, han fortsätter att slå och allt hårdare (om han inte underkastar sig behandlling och kan släppa sitt sjukliga  kontrollbehov).
http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article14093771.ab

Varje år blir i genomsnitt 17 kvinnor ihjälslagna  av sina män / pojkvänner / ex. och hälften av dem efter att de försökt göra slut. Att försöka ta sig ur ett förhållande med en misshandlande man är alltså väldigt farligt. Man kan föreställa sig alla som blir illa misshandlade vid det tillfället men som inte dör. Och alla som väljer att stanna kvar i förhållandet i skräck för det de förstår kommer att hända om de vill göra slut. Men det är lättare att lämna direkt efter första slaget.

Senare idag kommer blogginlägg om gårdagens julkonsert med Hanne Hermansson. Har inte hunnit ännu.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Misshandlande män bättrar sig aldrig. Så gå direkt är helt rätt budskap.

Postat av: Selma

Det är faktiskt inte klokt, bara inte klokt.

2011-12-19 @ 09:14:56
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Landkrabba

Sv: Vi firade inget alls faktiskt! Innan Adam föddes gick vi ofta ut och åt middag. Vi har bestämt att lördagarna skall vara lite speciella nu eftersom restaurangbesöken är rätt sällsynta. Så snygga kläder, god mat och gott vin hör helgen till hemma hos oss nu!

2011-12-19 @ 15:49:01
URL: http://landkrabba.blogg.se/
Postat av: Zarah

Har inte läst under länken, men instämmer, ett välkänt faktum. Förvånas över alla hjältegalor, för när jag läste ditt inlägg så dök det upp i mitt bakhuvud en artikel i lokaltidningen om årets hjältemammagala som utsetts. Hon är från Jönköpings-trakten, precis som fjolårets var. Men mammahjälten är något annat än kämpehjälten förstår jag... :-)

2011-12-19 @ 18:30:27
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Veiken

Vi såg någon gala i lördags och den skrämde slag på vårt 8 åriga barnbarn. Vi såg programmet i ungefär två minuter och då visades ett överfall på en spårvagn. Han blev helt förstörd....... Attans att dom visar sådant på en sådan gala. Män som slår ska inte ha en kvinna eller annan person i sin närhet!

2011-12-19 @ 19:27:11
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback