Packmopedsturnén 2011 Svensbyn i kväll torsdag ...

... den 4:e augusti.

Allt funkade, scenen höll, folk kom. Publikrekord blev det absolut, någonstans mellan 1.100 och 1.300 betalande. Och det var enligt artisterna själva publikrekord på hela turnén någonsin. Den absolut längsta applåden och stående ovationer fick Rikard som varit initiativtagare till scenbygget och som fått hit bra artister.  

Förr kunde artister försörja sig på skivförsäljning och bara göra några framträdanden vid varje skivsläpp. Nu går det inte längre, eftersom det mesta snabbt går att ladda ner på nätet, alltså är det liveframträdanden som blir födkrok. Etablerade artister måste nu söka sig ut i landsorten till små orter som de aldrig hört talas om förut. Packmopedsturnén var
tidigt ute med den idén, innan den blev en nödvändighet, årets upplaga är väl den 15:e om jag minns rätt. Och en del av showarna här behöver nog inte ägna sig åt just Packmopedsturnén om det inte vore för att det är speciellt.  Det kan finnas anledning för fler mindre orter att fixa till bra scener för artistframträdanden, damma av de gamla folkparkerna som har fått ligga i träda under skivförsäljningsdecennierna!

Packmopedsturnéns motor är Göran Samuelsson, han med rappen båtlåten, som han sjunger varje år och den är lika bra varje gång. "Min far och jag" tror jag den heter, en favvo som Dregen och Pernilla framför så stämningsfullt. Gitarrspelet med Dregen är en höjdare exempelvis i "Jonny Gitarr". Pernilla skriver himla bra låtar och har också en vacker röst - känns som en genuint duktig artist - det kan man tappa bort lite eftersom hon är så jättesnygg. Småtrevligt prat mellan varven passar väl in, låter tryggt och ger kanske bättre trivselkänsla än det lite för stressade "Allsång på Skansen". 

 Sakta men säkert har den här årligen återkommande företeelsen vunnit sin publik, den bara växer. Och artisterna åker verkligen gamla packmopeder genom bygd och by. Det finns en särskild mopedreparatör med på resan, jag tror att det är Göran S bror. Mellan XO i Åmål och Årjäng i år så havererade bara två mopeder. De första åren blev moped fortskaffningsmedlet antagligen för att det var billigaste sättet  men nu mer som kuriosa.

Man auktionerade ut designade navkapslar för att samla in pengar till välgörande ändamål; Läkare utan gränser var det visst. Och man har nu fått ihop bortåt 30.000 SEK.Göran Samuelsson

Pernilla Andersson Rikard och Göran S


Per från Perssons packPlura


Massor av bilar i Svensbyn,


Här är en samlad bild av Packmopedsturnégänget i år 2011


Foto: Lars Hedelin


Mopeder från ett tidigare år. Men det är oftast samma varje år.

Kommentarer
Postat av: Suss

Jag skulle gärna ha varit där, jag gillar gamla moppar (till skillnad mot stora amerikanska bilar).


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback