Inbrott på ICA-Sillerud har det varit i natt till tisdag kl halv fyra.

Nu, tisdag förmiddag, jobbar polisen med inbrottet. Det är poliser från tekniska avdelningen som är ute och säkrar spår. (Tydligen en f.d. Årjängspolis som vidareutbildat sig enligt Stig!) Man duttar bl.a. på sot med något som liknar en dammvippa. Om det syns fingeravtryck så sätter man på en klistrig remsa så att det fastnar där, sen plastas det hela in. Blodspår tas dna på. Det görs numera vid alla typer av brott, även enkla. DNA sparas och registreras antar jag. Kan matchas mot DNA-register över brottsligar som är dömda för brott som kan ge fängelsestraff. De topsas i munnen. Så har man gjort sedan runt 2005 så det finns en hel del där att jämföra med. Butiken har drabbats av många inbrott under åren, minst ett tiotal gånger. Men numera är det ordnat så att tjuvar inte kan få med sig något värdefullt. Dessa var dåligt uppdaterade.


De tog sig in genom entrédörrenOch ut genom den här dörren. Och har på vägen varit tvungna att bryta upp ytterligare dörrar. Det tog så pass lång tid att ägaren hann komma dit och överraska dem på plats. Inget stulet som sagt men stor förödelse.
Här är polisens tekniska expertis med dammvippan.Det var en löpsedel bredvid som skulle kunnat hänga ihop med det som händer här;


Jag skulle tro att det är just det här,  lösa brott, som polisen vill göra mer av och snabbare istället för att "köra taxi" som det står på löpsedeln bredvid ICA-Silleruds entré där polisen håller på med att säkra spår.

Kommentarer
Postat av: TT

Usch vad tråkigt med inbrott!

Så himla onödigt och ofta förstörs ju mycket.

Postat av: Zarah

Jo, onödigt och trist, men händer litet här och var. Inte bara i större orter. Många verkar i stället "specialisera" sig på mindre orter, tror väl det är lättare att komma undan där... Vad vet jag...

2011-08-10 @ 18:15:11
URL: http://verandan.svenskablogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback