Hela havet stormar!

Ungefär så är politiken i Sverige just nu! När var tar sin så tar jag min och så blir någon utan! S inbjuder FP och C till samarbete. MP förhandlar med Alliansen (eller med Moderaterna kanske, eller är det samma sak?). Till slut kanske någon står där med Svarte Petter / utan stol.

 Blockpolitiken kan vara på väg ut. Stormorsan  i Alliansen, den självuppoffrande slitstarka Maud är ju numera borta som sammanhållande faktor på den kanten. Hennes Hot Tub tunna för samarbete är undanplockad. Centerpartiet kan vara på väg ut ur riksdagen med sin märkliga metamorfos; ur landsbygd in i storstad som ingen riktigt förstår, Kd hänger på gärsgårn med partiledarstrul, V blir allt mindre. SD bara växer och ingen vet var det slutar, kanske på 23 % som Framskrittspartier i Norge. Det som var ett litet vågmästarparti på en extrem högerkant vinner allt mer väljarstöd och kan i fortsättningen inte marginaliseras.

Kartan kommer att se annorlunda ut och det gäller för partierna att hänga med i svängarna för olika eventualiteter. Alla vill nu flirta med Stockholm och dess väljare. Centerns nästa ledning kommer att stå den s.k. Stureplanscentern nära, man vill tvätta bort landsbygdsstämplen som Annie Lööf uttryckt det.  Juholt kryddar sina tal med löften om utbyggd tunnelbana och kallar huvudstaden Sveriges verkliga motor. Reinfeldt väljer att omge sig enbart med medarbetare ur partiets Stockholmsfalang, ingen ur landsortsfalangen, vilket är en klar demonstration av viljeinriktningen.

Kanske dags för ett Landsbygdsparti i nästa val för att säkra intressena runt jord, skog, infrastruktur, vägar, järnvägar, jordbruk, allemansrätt, jakt, fiske, bra mat, regionalpolitik, ägande osv. Sammantaget är det ändå rätt många väljare som har intressen i de här områdena så det borde räcka till ett litet vågmästarparti i alla fall.  Med tanke på att allt fler stockholmare numera också är markägare så kan det finnas underlag för ett nytt parti om någon vill ta tag i det hela.

Kommentarer
Postat av: Zarah

Ett mycket bra inlägg! Precis så upplever jag det också.... men växer verkligen sd fortfarande. Sist jag läste siffror så hade de gått tillbaka i väljarstöd, men det var kanske en tillfällig svacka!?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback