Grävling äter vi inte!

Herta undrar i en kommentar till inlägget nedan vad vi gör med grävling, om vi äter den.

Nej, vi äter inte grävling.

I princip äter man djur som är växtätare (älg, rådjur, hare, duva, änder osv) men inte djur som äter andra djur (räv, varg,  ormvråk, måsar). Det finns undantag exempelvis gris och vildsvin som är allätare,  men  vissa kulturer / religioner vägrar griskött. Jag föreställer mig att det för dem är ungefär som att vi skulle äta grävling eller räv. Grävlingen är precis som grisen allätare och vi borde alltså kunna äta den, men vi gör det inte. 

Är nog rätt kulturellt betingat vad man äter och inte. I Kina äter man hund om jag fattat rätt, det skulle vi inte kunna göra här. Under andra världskrigets köttransonering så sägs det att restauranger serverade griskött som egentligen var grävling. Vi känner någon som drygade ut studielånet genom att skjuta  massor av mås vid färejinfart och sälja  dem flådda som duvor till en fin restaurang. Urk!

Det är lite märkligt, det där med vad vi äter och inte. Och inte alltid så logiskt. Med  goda kryddor så smakar det mesta bra.


Kommentarer
Postat av: LIIV - vanlig men unik

Usch, nej jag hoppas ni inte äter grävling. Låter lite skumt :-o

Postat av: Herta

Haha...Så skönt att veta! Inga, jag trodde inte att Ni åt grävling. Jag har aldrig sett Dej skriva om detta och kunde nog inte tänka mig det heller. Tack för den slutliga informationen.

2011-08-10 @ 10:45:32
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Inga Magnusson

Herta: Ha ha... trodde nog inte att Din kommentar var riktigt allvarlig heller men kunde inte låta bli att låta den bli anledning till en spekulation i vad vi äter och varför.

2011-08-10 @ 11:38:18
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback