Centerpartiet tappar ...

... på riksnivå, 3.8 % väljarstöd i senaste mätningen, alltså  under gränsen för att komma in i riksdagen.

Partiet har fått massor av press den senaste tiden eftersom man gjort en öppen partiledardebatt. Det gillar tidningar och teve, man får ställa kandidater mot varandra, artiklarna har stått som spön i backen, man har verkligen fått föra fram sin politik. Så det handlar inte om att man inte nått fram, vilket man brukar skylla dåliga opinionssiffror på annars.

 Nej, det handlar om dålig politik på central nivå, Annie Lööfs uttalande i Centerns valanalys att det var dags att tvätta bort landsbygdsstämpeln, har inte imponerat på någon och Andreas Carlgrens svek mot väljare och riksdag och folkopinion i vargfrågan har varit en katastrof. Nu syns reaktionen.
http://di.se/Artiklar/2011/8/26/243474/Fyra-partier-under-sparren/
http://www.dn.se/nyheter/politik/fyra-partier-under-riksdagssparren


Vill bara tillägga så ingen missförstår;  Centern / Alliansen i Årjäng gör bra ifrån sig, dumheterna ligger på riksnivå där man totalt tappar landsbygdsförankringen. Frågor som jordbruk, skogsbruk, ägande, allemansrätt, småföretagande, bra svenskproducerad mat, jakt, fiske, regionalpoltik, vägar, järnvägar osv kommer att sakna företrädare i på riksnivå. Det behövs ett landsbygdsparti som bevakar de frågorna och som garanterat lägger ner sin röst i alla andra. Det räcker med ett litet vågmästarparti. Hoppas någon griper chansen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback