Om skolans kris i Sverige ...

... har det skrivits himla bra idag i DN! Den borde läsas av alla beslutsfattare inom skolans värld på alla nivåer. Tänk att det finns en journalist som vågar se bakom de mediafloskler om skolan som fått härja fritt det senaste decenniet. Han är modig och absolut motvalls trenderna. Det borde utdelas pris till honom och om det inte finns något som passar så tror jag att jag instiftar ett själv.

http://www.dn.se/kultur-noje/man-maste-lata-ratt-ga-fore-galet-en-skolas-kamp-mot-overheten

Kommentarer
Postat av: Lena

Oj då! Skolan före Lgr 69. Parallellen med Bilprovningen var festlig. Hoppas Minervaskolan kan slå igenom även på depatrementet.

2011-04-10 @ 08:51:04
Postat av: Marie

Jag har också läst den och det är bara att gratulera honom som tydligen lyckats behålla det sunda förnuftet i alla svängningarna. Jag hoppas liksom du att det är många av våra beslutshavare som också läser detta samt funderar på vad som skulle kunna vara nästa steg mot en "bättre" skola...

Postat av: soffie

Vi gick igenom den nya läroplanen en heldag en del ändringar har gjorts till det bättre.

Men de borde satsa lite mer på att klasserna ska vara mindre tycker jag.

ha en trevlig söndag

2011-04-10 @ 09:28:51
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Suss

Nu ska jag gå till grannen och fika, men den artikeln ska jag läsa noggrannt när jag kommer in igen. Du, jag ljög, nu ser jag att även min bloggstatistik stannat på 7/4, men det datumet syns flera gånger. Knepigt!

2011-04-10 @ 14:42:30
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Lotten

JAg läste den där tidigare idag. Tyckte den var mycket bra skriven! Synd att "kunskap" blivit ett skällsord i skolsammanhang.

2011-04-10 @ 20:50:12
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Börje

Tack för tipset om Zarembas artikelserie.jag som enbart får min information om tillståndet i den svenska skolan via media blir totalförvirrad av allt man får veta om flumskolan utan att mycket görs åt eländet.Jan Björklund som faktiskt verkar ha rätt idéer har efter mer än fyra år som skolminister ännu inte lyckats återförstatliga skolan, lägga ner skolverket och rycka upp lärarutbildningen. Vad är det som hindrar?

2011-04-10 @ 22:39:25
URL: http://hoglander.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback