Mer bra om skolan i DN!

Nu är det korken ur för en verklighetsförankrad skoldebatt, även i media av olika slag. Fram till nu har den annars mest förts viskande i lärarrum eller annorstädes i smyg mellan skål och vägg. För de åsikter som nu vädras på ledarsidorna i de stora tidningarna har inte varit rumsrena på länge. Det är ett åsiktsparadigmskifte på väg och det sker med buller och bång!

- Äntligen! ropar luttrade, hukande lärare  med tårar i ögonen av tacksamhet, åtminstone de som varit med ett tag, de som upplevt en annan skola med andra förutsättningar än vi har idag i Sverige.

Det som är helt nytt nu är att tidningar, TV och debattfora på nätet vågar gå tvärs emot skol-"forsknings"-etablissemanget,  den gamla socialdemokratiska skolpolitiken (den nya är bättre!) och den skyddade verkstad som en del  lärarutbildningar har utvecklats till. Ingen har tidigare på allvar vågat utmana den här rätt väl sammanhållna "skolmaffian". Den  har fått sätta agendan för skolan under decennier. Och resultatet känner vi alla.

Hans Bergströms ledare är kanonbra!

http://www.dn.se/ledare/kolumner/i-vagen-for-larandet

Kommentarer
Postat av: Pillan

Läste ledaren via länken och instämmer. Barn idag måste lära sig veta "hut", vuxna/föräldrar måste våga vara ledare. Att lära barnen alla deras rättigheter utan att även lära ut deras skyldigheter är en fruktansvärd miss.

2011-04-30 @ 18:19:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback