Lära barn läsa bra ...

... lyckas vi med på min skola! Roligt är det att konstatera nu när vi räknat ihop resultaten av lästester i årskurs ett och två och räknat ut medelvärden.  Vi har de senaste åren stadigt arbetat oss tillbaka till de höga nivåer vi hade förr i tiden. Nedgångarna i läsförmåga har funnits överallt i Sverige och tror jag beror på att barn idag har mycket annat roligt att ta sig för på sin fritid än läsning. De kan utöva idrott, spela dataspel, se film osv. Och det är bra att barn har roligt. Det ska vi inte ta ifrån dem.  Men vi i skolan måste istället lära oss hur vi ska kompensera att de läser mindre på fritiden. Och nu verkar det som om vi är på väg att lyckas på min skola och det gör vi tillsammans med föräldrarna. Sen måste vi vara ödmjuka och erkänna att vi inte känner till allt om läs- och skrivsvårigheters orsaker så vi kan inte hjälpa alla barn till jättebra läsning, men många fler nu när vi tar vara på allt det nya vi vet om barns läsning via forskning och olika hjälpmedel i form av tester, datorträningsprogram osv.

Kommentarer
Postat av: Mia systeryster

Det låter otroligt positivt! Hoppas att det blir viktigt med rättstavning också, något som de INTE tyckte var viktigt när mina barn gick i småskolan.Hemskt när människor inte kan stava ordentligt!

Postat av: Marie

Ja, det låter verkligen positivt detta. Nyfiken som jag är undrar jag naturligtvis hur ni gör? Du beskriver att ni gör det tillsammans med föräldrarna. På vilket sätt då?

2011-04-20 @ 09:20:31
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Mia

Mycket bra. Samhället förändras och skola liksom allt annat måste förstås finna andra vägar. Bra när lärare är uppmärksamma detta och hänger i utvecklingen!

2011-04-28 @ 09:15:49
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback