Intressant om språkets ...

... och mänsklighetens uppkomst kan man läsa här

Tidigar har man forskat på dna för att försöka utröna var den nutida människans vagga stod och man har kommit fram till södra Afrika, kusterna vid Namibia. Nu har en språkforskare studerat fonemen, språkljuden i jordens språk och hamnat på ungefär samma ställe.

 Han har forskat utifrån förutsättningen att det finns fler språkljud ju närmare språkens ursprung man kommer. Vårt språk har ungefär 35 språkljud. Språken med klickljud hos bushfolket vid de sydafrikanska kusterna har många fler ljud, över hundra. Alltså drar man slutsatsen igen att här borde de första människorna ha funnits. Ju längre från Afrika man kommer desto färre språkljud finns i språken. På Hawaii har man 13.

Sen har man reviderat sin uppfattning om mänsklighetens historia. Förr ansåg man att mänsklighetens historia går fyrtio - femtiotusen år tillbaka i tiden. Men nu pekar det mesta på att vi har funnits som kulturella varelser i tvåhundratusen år. Det har gjorts fynd av dekorativa smycken exempelvis och just lusten att dekorera sig med vackra eller symboliska föremål anses vara ett tecken på mänsklig civilisation.

Kommentarer
Postat av: anne

Spännande, verkligen.Undrar om man kan lära sig klickljuden eller om man måste växa upp med dem..?

Postat av: Inger Maryissa

Intressant detta med språkets och mänsklighetens uppkomst,

och att vi alla antagligen ursprungligen kommer från Afrika

och sedan alla folkvandringar..

fantastiskt att människans historia går 200 tusen år tillbaka.

2011-04-19 @ 21:41:53
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Gunvor

Fantastiskt! Jag trodde alla språk skapade nya ljud hela tiden - hur kan dialekter annars låta så olika? Men det stämmer ju med vad genetikerna funnit - vi härstammar ju alla ifrån Afrika. Plus att vi alla som inte är afrikaner har några Neandertalgener. (Ja, Neandertalarna kom ju också från Afrika, men före oss.)

2011-04-20 @ 00:05:06
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Mia

Intressant!

2011-04-28 @ 09:02:35
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback