Egen klyftpotatis ...

... blir gott. Den här är klyftad med skalet på fast borstad innan förstås. Jag lägger den på bakplåtspapper i långpannan för att slippa fastbränning. Innan de hamnar här har jag vänt klyftorna i olivolja i en skål.
Ovanpå strör jag timjan, hackad vitlök, och lite örtsalt. Det går fort rätt fort i ugnen, jag brukar prova med en sticka efter 10 minuter, men det kan ta längre tid beroende på hur potatisen är. Den här rätten  är god till kött förstås och helst en kall sås  av något slag. Vi åt den till tacokycklinggratängen senast och då utan sås förstås.

Kommentarer
Postat av: Herta

Alltid säkert och enkelt kort.

Postat av: Suss

Men tack för den informationen. Nog för att jag gör min klyftpotatis på samma sätt som du, men det blir nästan alltid för mycket olja, för jag har inte kommit på att jag kan vända dem i olja i en skål. Ibland är man mer korttänkt än vad som är tillåtet.

Med skal på är de extra GODA!!!!!

2011-04-06 @ 11:01:27
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: kicki

Å va gott det ser ut...man gör detta alldeles för sällan...gör för det mesta hasselbackspotatis...Ha det gott min vän...kramen

2011-04-06 @ 12:50:23
URL: http://blogg.vf.se/kicki
Postat av: TT

Mums! Jag brukar hälla olivolja, salt och kryddor i en plastpåse och knöla runt klyftorna i den innan jag häller ut dem på plåten.

Haha... jag har visst lite påsnoja, fötterna i påsar och potatisen i påsar.Nu vet jag vad jag ska göra för mat ikväll, tack!

2011-04-06 @ 15:43:56
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Mia

Det där receptet kopierade jag. Ska testas! Låter gott.

2011-04-09 @ 11:17:26
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Mia

Jag testade "dina" klyftpotatis igår och de var jättegoda. Kommer att göra det även till "mitt" recept!

2011-04-10 @ 18:47:13
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback