Dra ris


Vi har dragit ris idag lördag på ett nyinförskaffat litet stycke skogsmark. Gubben hade varit där med den nya röjsågen och nu var det bara att dra ihop i högar som ska köras bort och eldas upp. Enligt lagen om alltings djävlighet så slår det aldrig fel utan man lyckas slå sig själv i ansiktet och huvudet med grenar och att man lyckas stå på kvistar till det som man ska flytta på. Svettigt är det men ett roligt jobb också, känns nyttigt i hela kroppen för mig som sitter still så mycket på jobbet.


Ett par rostiga gamla tunnor låg där och jag undrade vad det var. Då mindes Roland hur hans morfar en gång lät sig övertalas av en svärson Åke, att försöka bygga en brygga ute i vattnet som kvinnorn skulle ha att tvätta mattor på. Han byggde med mycket möda och stort besvär in de här tunnorna med en träkonstruktion och lade den i vattnet. Men han tänkte inte på att till del fylla tunnorna med vatten så när han första gången skulle gå ut på den nya bryggan så vinglade alltsammans till och han föll i vattnet. Då blev han så tvärarg att han slog sönder bryggan och tunnorna hamnade här.


Rådjursbajs var det väldigt gott om här. Så ser det alltså ut, någon undrade i en blogg för några dagar sedan.


Vi avslutade dagens vedermödor med att grilla korv och dricka kaffe nere vid tjärnet. Det hade börjat blåsa lite men där är alltid lä. Ute i tjärnet fanns knipor, änder och annat. Hemifrån Liane hörde vi hela tiden tranornas trumpetkonsert. Senare på eftermiddagen försökte Roland o grannen Mikael att avliva några kanadagäss men bommade.,  


Här ute har någon gjort en abborrvase som alltså ska sjunka ner till botten och bli tillhåll för fisk. Kanske är det Weine.
Kommentarer
Postat av: Veiken

Det ser så mysigt ut, även om det är jobbigt! Det luktar vår på något vis! :)

Postat av: Mia

Det var jag som hade älg- eller rådjursbajs och undrade om någon var säker på vilket djur som varit där... :-)2011-04-02 @ 18:54:08
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Suss

Den korven och kaffet hade jag gärna smakat. Rolig historia om tunnorna!

2011-04-02 @ 19:30:06
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Nu ser jag att snön börjar smälta även hos Dej.

2011-04-02 @ 20:06:40
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Mia systeryster

Underbart att grilla korv ute så där efter allt ert jobb=D

Kram

2011-04-02 @ 22:31:34
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback