Bara bordet kvar ...

.... i (S) gamla styrelserum, personerna är utbytta, skriver Lena Mellin i en intressant artikel angående ommöbleringen hos socialdemokraterna.
Fördelarna, som hon beskriver dem, är att Juholt och hans gäng får svängrum att lägga fast en ny politik och det syns utåt att man vill förnyelse. Nackdelen är att man förlorar skickliga och erfarna politiker. Det kan blir svårt att styra med enbart nykomlingar och de som nu kickats, några på ett lite förödmjukande sätt,  kan finnas kvar i periferin med sina anhängare och arbeta emot ledningen mer eller mindre organiserat.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article12814433.ab

Kommentarer
Postat av: Selma

Det var ju ett ganska speciellt läge. Jag kan tänka att så lätt som det är att fortsätta som man alltid gjort kan det nog vara bra men det klart att man ska behandla människor med respekt och empati.

Postat av: Mia

Jo, jag funderar också på om han röjer alltför hårt. Att blanda erfarenhet med nytäkande, eller nytt och gammalt, tror jag på. Rensar han alltför mycket så kan starten bli alltför trög...

2011-04-02 @ 17:11:53
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Ailas

Utan att lägga mig i sossarnas interna angelägenheter som jag över huvud taget inte har någon insikt i, verkar det för mig (via media!) som om gallringen närmast liknar kalhygge. Sällan någon vacker och populär åtgärd.

2011-04-02 @ 19:00:37
URL: http://ailas.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback